Preşedintele PNL Ludovic Orban a anunţat miercuri, după şedinţa conducerii liberale, că mandatul delegaţiei PNL la consultările de la Cotroceni va fi de a susţine decizia care va rezulta în urma consultărilor preşedintelui Klaus Iohannis cu partidele parlamentare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Mandatul delegaţiei care va reprezenta partidul este foarte simplu: are mandat deplin de a purta discuţiile cu preşedintele Iohannis iar PNL va susţine decizia care va rezulta în urma consultărilor dintre delegaţia PNL şi evident în urma consultărilor preşedintelui României cu toate formaţiunile politice parlamentare” a afirmat Ludovic Orban.
El a precizat că acesta este mandatul, iar fiecare poate trage concluziile pe care „le doreşte”.
„Avem încredere în preşedintele României şi PNL va susţine propunerea care va fi formulată de preşedintele României. Am văzut atâtea nume de posibili premieri... aşteptaţi decizia preşedintelui” le-a spus Orban jurnaliştilor înainte de a pleca la şedinţa CSAT.
„România are guvern. Chiar dacă sunt premier interimar, echipa guvernamentală îşi face datoria cu dedicare şi rezolvă toate problemele care trebuie rezolvate la nivel guvernamental” a precizat Ludovic Orban.
El a criticat dur decizia Curţii Constituţionale, spunând că nu PNL este vinovat pentru blocajul politic creat. 
„Eu cred că orice om politic are deplina libertate de a-şi exprima viziunea sa asupra evoluţiei României şi eu am acţionat întotdeauna în conformitate cu viziunea mea asupra a ceea ce consider că este binele României şi am procedat corect. Eu cred că mai bine v-aţi concentra pe analiza unei decizii care nu are niciun fundament în Constituţie. Asta-i culmea! Pentru  decizia ineptă a unei instituţii controlate de PSD să fie responsabilizat altcineva?” a mai spus Orban.
Delegaţia PNL la consultările convocate de şeful statului pentru desmenarea unui premier va fi formată din Ludovic Orban, Rareş Bogdan, Raluca Turcan, Iulian Dumitrescu şi Robert Sighiartău.

Preşedintele începe la ora 16:00 consultările cu partidele parlamentare, delegaţia liberală fiind prima invitată. La ora 20;00 este aşteptată declaraţia preşedintelui Iohannis la finalul consultărilor, acesta fiind aşteptat să anunţa noua propunere de premier.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.