Ludovic Orban a afirmat, joi în judeţul Teleorman, că nu trebuie să îşi facă o campanie internă şi a adăugat că fiecare liberal „decide judecând judecând fiecare candidat, indiferent la ce funcţie candidează, după ceea ce a făcut, după ceea ce propune şi, mai ales, după garanţiile pe care le oferă că poate să realizeze obiectivele pe care le prezintă la Congres”. Ulterior, el s-a declarat onorat de votul unanim dat de conducerea reconfirmată a filialei, pentru susţinerea candidaturii sale la funcţia de preşedinte al PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Ulterior, Orban a felicitat votul de reconfirmare pentru aceeaşi conducere care a obţinut printre cele mai bune rezultate din ţară, avându-i pe Eugen Pârvulescu preşedinte şi pe Cristi Barbu, prim-vicepreşedinte.

De asemenea, s-a declarat onorat, de votul unanim dat, în Comitetul de Coordonare al Filialei PNL Teleorman, prin care a fost adoptată rezoluţia de susţinere a candidaturii sale pentru un nou mandat de preşedinte al Partidului Naţional Liberal.

ŞTIREA INIŢIALĂ - „Vom avea un Congres. Eu nu trebuie să-mi fac campanie, dumneavoastră decideţi. Decideţi judecând fiecare candidat, indiferent la ce funcţie candidează, după ceea ce a făcut, după ceea ce propune şi, mai ales, după garanţiile pe care le oferă că poate să realizeze obiectivele pe care le prezintă la Congres. În ceea ce mă priveşte pe mine, cred că este un motiv suplimentar ca să mă susţineţi, pentru că sunt primul lider al unui partid politic de dreapta, care a reuşit să dărâme un Guvern PSD, PDSR, FSN, FDSN prin moţiune de cenzură şi nu am demis pe orice prin moţiune de cenzură, ci am demis premierul din Videle pus de Dragnea şi prin această demitere, practic, am şubrezit PSD şi am dat posibilitatea Partidului Naţional Liberal să se lupte de pe picior de egalitate”, a afirmat Ludovic Orban, joi la conferinţa de alegeri a organizaţiei PNL Teleorman.

El a vorbit şi despre faptul că timp de 30 de ani PSD a ţinut Teleormanul în sărăcie şi subdezvoltare.

„Pentru mine, filiala judeţeană Teleorman este una dintre cele mai apropiate filiale, indiferent cine a fost la conducere. Întotdeauna am crezut în voi şi în capacitatea voastră, a PNL de a aduce oamenii de calitate şi de a convinge oamenii să nu se mai lase păcăliţi de PSD, care şi-a bătut joc de ei şi 30 de ani a ţinut Teleormanul în sărăcie, subdezvoltare”, a mai explicat Orban.

Liderul PNL a adus în discuţie şi reacţiile din spaţiul public la declaraţiile sale despre valorile tradiţionale şi Biserică.

„Aţi văzut că au sărit toţi că am îndrăznit să vorbesc de Biserică, să vorbesc de credinţa în Dumnezeu, să vorbesc de valorile noastre naţionale. Eu nu ştiu de ce au sărit, pentru că noi le avem în statut, doctrina, moţiunile care sunt prezentate trebuie să îmbine valorile liberale, creştin democrate şi conservatoare, conform statutului. Moţiunea din 2017 a fost o moţiune care a avut elemente foarte serioase de identitate naţională, care a avut elemente serioase de apărare a Bisericii, de apărare a satului românesc, de apărare a valorilor, a principiilor şi a identităţii românilor. Noi suntem partidul care oferă garanţia că România face parte din zona euro-atlantică, partener de încredere atât la nivelul NATO, cât şi la nivelul UE”, a precizat Orban.

„PNL este partiful neamului românesc”, a adăugat Orban.

„Pe de altă parte sunt convins că ne vom prinde în horă şi peste sute de ani, sunt convins că vom juca sârbă împreună şi peste sute de ani, sunt convins că vom lăcrima când vom auzi o doină, o baladă compusă de ai noştri, care ne reflectă sufletul şi trăirile şi peste sute de ani. Ne vom apăra satul românesc să nu dispară, ne vom apăra Biserica. Românii sunt poporul în care cel mai mare procent crede în Dumnezeu. Nu trebuie să ne temem de aceste lucruri, ele fac parte din noi, pentru că noi suntem PNL, partidul neamului românesc, partidul care a clădit România modernă”, a conchis liderul liberalilor.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.