Premierul Ludovic Orban a declarat vineri, după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis, că au convenit că cel mai bine pentru România este să fie organizate anticipate şi că ”ar fi util şi bine” ca alegerile parlamentare anticipate aibă loc simultan cu alegerile locale. El a evitat să precizeze dacă va recurge la demisie pentru a declanşa procedura anticipatelor, variantă evocată de preşedinte în declaraţiile făcute joi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

El a subliniat că împreună cu preşedintele Klaus Iohannis a decis că cel mai bine pentru România este să fie organizate alegeri anticipate.

De asemenea, a afirmat că ar fi util şi bine să fie simultan cu localele, în cazul în care va fi derulată procedura necesară, sau la o dată cât mai apropiată de locale dacă nu va fi posibil odată cu localele.

Întrebat dacă se gândeşte să îşi dea demisia sau aşteaptă moţiunea de cenzură, Ludovic Orban a declarat: ”Vă daţi seama că nu o să vă dezvălui strategia pe care am gândit-o, cert este că am convenit împreună, preşedintele României şi cu mine, că asta este cea mai bună soluţie pentru România. Vom găsi cele mai bune soluţii pentru a determina declanşarea procedurii de anticipate. Vom aplica cele mai bune soluţii astfel încât să atingem obiectivul de a reda puterea în mâna oamenilor, în mâna românilor, astfel încât să-şi aleagă un Parlament care să fie conform voinţei lor. Ar fi util şi bine să fie simultan cu localale în cazul în care vom reuşi să derulăm procedura necesară până la locale. Oricum, la o dată cât mai apropiată de locale dacă într-adevăr nu va fi posibil odată cu localele”.

”România are nevoie de alegeri anticipate”, a declarat Orban.

În ceea ce priveşte momentul în care va fi făcut primul pas pentru declanşarea procedurii, răspunsul premierului a fost: ”Fiţi convinşi că veţi afla. Am desemnat un grup de lucru, o echipă de discuţii, purtăm aceste discuţii, încă mai avem de purtat discuţii în continuare, cert este că în ceea ce ne priveşte asta este convingerea noastră, că România are nevoie de alegeri anticipate”. 

El a exclus varianta unor discuţii cu PSD pentru anticipate.
”Ce să discutăm cu PSD, când obiectivul nostru este tocmai acesta de a elibera şi Parlamentul României de PSD”, a argumentat premierul, adăugând însă că vor avea loc discuţii cu toate formaţiunile  politice.
Orban a spus că PSD oprit să domine Parlamentul "pentru că altfel va torpila toate iniţiativele benefice pentru România pe care le are preşedintele şi Guvernul".
La comentariul că PSD nu doreşte alegeri anticipate, Orban a replicat: "O să voteze ei Guvernul PNL? Vă daţi seama că o să râdă toată ţara de ei".
Ludovic Orban a mai anunţat că a discutat cu preşedintele şi despre termenul limită pentru anticipate, însă nu îl spune încă, pentru că mai trebuie făcută o analiză între momentul convocării alegerilor şi data alegerilor. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.