Plenul Senatului l-a votat, marţi, pe preşedintele PNL Nicolae Ciucă, în funcţia de preşedinte al forului legislativ, după demisia acestuia de la şefia Executivului. Acesta a primit 88 de voturi pentru şi 16 voturi împotrivă. Anca Dragu, propunerea USR, a primit 16 voturi pentru şi 88 împotrivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Nicolae Ciucă a fost votat marţi dimineaţă în funcţia de preşedinte al Senatului, a doua funcţie în stat, la o zi după ce a părăsit postul de premier pentru declanşarea rocadei guvernamentale. 

Marii absenţi de la votul pentru şefia Senatului au fost liberalul Florin Cîţu şi miniştrii UDMR Cseke Attila şi Tanczos Barna. 

 

UPDATE - USR a propus în plenul Senatului pe Anca Dragu candidat pentru funcţia de preşedinte al Senatului. USR a solicitat şi mai multe minute pentru grupurile parlamentare să îşi exprime poziţia de la tribuna Senatului, solicitare care nu a fost supusă la vot. 

Şedinţa de plen a Senatului este condusă de vicepreşedintele Senatului Alina Gorghiu, de la PNL. 

 

ŞTIREA INIŢIALĂ: Alegerea lui Nicolae Ciucă ca preşedinte al Senatului vine după depunerea mandatului de către liderul PNL, luni, la Palatul Victoria, pentru declanşarea rocadei premierilor, în cadrul coaliţiei de guvernare.

Nicolae Ciucă nu a dorit să rămână premier interimar, până la finalizarea instalării noului Guvern, astfel că acesta va fi ales preşedinte al Senatului.

Ministrul Justiţiei a fost desemnat, luni, de către preşedintele Klaus Iohannis să ocupe funcţia de premier interimar, până la instalarea noului Guvern. Tot marţi vor avea loc consultări la Cotroceni pentru desemnarea unui nou premier.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.