Liderul PNL Florin Cîţu a declarat miercuri, după o primă rundă de negocieri cu USR-UDMR şi cu minorităţile naţionale reprezentate în Parlament, pentru formarea unei majorităţi şi a unei alianţe de guvernare, că nu a fost nicio concluzie şi că a reiterat şa discuţii că i se pare normal ca AUR-PSD-USR să vină cu o soluţie.Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri seară, că în urma discuţiilor a constatat că, dincolo de dorinţa de a reface coaliţia, există o lipsă de încredere. "Fără încredere e greu să construieşti ceva", a adăugat el, menţionând că speră că "fiecare mai lasă din orgoliile prezentate şi în dreapta şi în stânga". Premierul desemnat Dacian Cioloş, liderul USR, a declarat, după întâlnire, că Florin Cîţu şi Kelemen Hunor i-au spus că au nevoie de o discuţie în partid, pentru a lua mandat pentru o astfel de negociere şi că vineri va avea loc o nouă rundă. El a precizat că discuţiile au fost în jurul propunerii de premier desemnat făcută de preşedintele Klaus Iohannis şi care este pe masă, iar dacă cei de la PNL vor să facă o propunere de premier, să spună ei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI UPDATE - Negocieri pentru Guvern- Cioloş: Florin Cîţu şi Kelemen Hunor mi-au spus că au nevoie de o discuţie în partid, pentru a lua mandat. Vineri vom avea o nouă întâlnire /Dacă PNL vrea să facă o propunere de premier, să spună ei! - VIDEO
CITEȘTE ȘI UPDATE - Kelemen: Ceea ce am constatat eu, dincolo de dorinţa de a reface această coaliţie - lipsa de încredere. Fără încredere e greu să construieşti ceva/ Eu sper că fiecare mai lasă din orgoliile prezentate şi în dreapta şi în stânga

”Am acceptat această întâlnire din respect pentru români şi pentru mandatul pe care l-a dat preşeditele Klaus Iohannis domnului Dacian Cioloş. Astăzi nu a fost nicio concluzie în această discuţie. Am spus şi în această întâlnire că mi se pare normal ca cei care au declanşat criza – coaliţia AUR, USR, PSD – să vină şi cu o soluţie. Am primit mandatul domnului Dacian Cioloş”, a declarat preşedintele PNL, premierul interimar Florin Cţu, la finalul discuţiei cu Dacian Coloş.   

 
Întrebat care este mandatul lui Dacian Cioloş, Cîţu a afirmat: ”Doreşte să refacă coaliţia şi să mai discutăm (...) Noi vrem ca România să nu rămână în criză, dar soluţia trebuie să vină de la cei care au aruncat România în criză”.   
 
”Un alt mesaj pe care l-am transmis a fost acela că, atunci când a fost la Controceni USR, probabil a avut o majoritate în spate dacă l-a propus pe domnul Dacian Cioloş”, a adăugat Cîţu, precizând că este roulul premierului desemnat să facă o majoritate.
 
”În PNL nu s-a luat o decizie despre vot, mergeţi prea departe. Astăzi nu am discutat aşa ceva (...) Eu nu iau decizii de unul singur”, a adăugat Florin Cîţu, întrebat dacă exclude varianta ca PNL să voteze Guvernul Cioloş. 
 
”Coaliţia de dreapta este cea mai bună soluţie pentru România”, a adăugat premierul, precizând că PNL va face o nominalizare de premier doar când va avea o majoritate. 
 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.