Mircea Fechet este noul ministru al Mediului, după ce preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretele prin care ia act de demisia din această funcţie a lui Costel Alexe, ales preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, şi numirea succesorului acestuia. Fechet a depus jurământul la Palatul Cotroceni. Ceremonia a fost scurtă şi la eveniment au participat premierul Ludovic Orban, şeful Senatului Robert Cazanciuc şi vicepreşedinta Camerei Deputaţilor Carmen Mihălcescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE Mircea Fechet a depus joi jurământul la Palatul Cotroceni în prezenţa şefului statului a premierului Ludovic Orban, precum şi a şefului Senatului Robert Cazanciuc şi vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Carmen Mihălcescu. Ceremonia a fost scurtă durând câteva minute. Klaus Iohannis a salutat pe toată lumea prezentă, însă nu a dat mâna cu nimeni, nici cu noul ministru al Mediului. 

ŞTIREA INIŢIALĂ „Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 5 noiembrie a.c., următoarele decrete: Decret prin care se ia act de demisia domnului Costel Alexe, ministrul mediului, apelor şi pădurilor, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului; Decret prin care se numeşte în funcţia de membru al Guvernului domnul Mircea Fechet, ministrul mediului, apelor şi pădurilor”, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc joi, la ora 15:30, la Palatul Cotroceni.

Costel Alexe a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, părăsind astfel postul de ministru al Mediului.

Mircea Fechet, în vârstă de 40 de ani, este în prezent secretar de stat în Ministerul Mediului, având în coordonare Administraţia Fondului pentru Mediu, Garda Naţională de Mediu, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, Direcţia Generală Deşeuri, Situri Contaminate şi Substanţe Periculoase, Direcţia Generală Evaluare Impact şi Controlul Poluării.

El este absolvent al Facultăţii de Stiinţa şi Ingineria Alimentelor de la Universitatea Dunărea de Jos, Galaţi, precum şi al Universităţii George Bacovia, Bacău, Facultatea de Drept si Stiinţe Administrative.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.