Fostul lider PNL Ludovic Orban anunţă înfiinţarea noului său partid, o nouă construcţie politică de centru-dreapta. ”Numele formaţiunii politice pe care l-am convenit sigur că e un nume care va fi valabil până la organizarea Congresului noului partid, este Forţa Dreptei, este numele moţiunii cu care m-am prezentat în faţa Congresului PNL”, a precizat el. Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat, marţi, pentru News.ro că noul partid înfiinţat de Ludovic Orban, Forţa Dreptei, va avea acelaşi deznodământ ca partidul lui Călin Popescu Tăriceanu şi a arătat că nu crede că fostul preşedinte PNL ar mai putea avea acelaşi succes dacă s-ar prezenta singur cu noul său partid în alegeri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Reacţia PNL la noul partid anunţat de Ludovic Orban, Forţa Dreptei / Ionuţ Stroe: Asemenea lui Tăriceanu, va avea acelaşi deznodământ
CITEȘTE ȘI Ludovic Orban şi-a anunţat noul partid, Forţa Dreptei: Nu noi am părăsit PNL, ci conducerea PNL i-a părăsit pe oamenii care au avut încredere în noi - VIDEO

UPDATE - ”Astăzi am luat decizia, împreună cu cei 16 colegi membri ai Parlamentului, care am decis să ne dăm demisia din PNL în momentul în care conducerea PNL a decis să readucă la putere PSD. Toţi parlamentarii, împreună cu mulţi colegi de-ai noştri din ţară, simpatizanţi, susţinători, am luat decizia de a pune bazele unei noi construcţii politice de centru dreapta. Am luat această decizie pentru că în primul rând considerăm că e o obligaţie morală pentru noi de a continua să reprezentăm cetăţenii români care ne-au acordat votul”, a declarat Orban. 

ŞTIREA INIŢIALĂ - Fostul lider PNL Ludovic Orban este aşteptat să îşi anunţe, marţi, la Parlament, noul partid pe care l-a înfiinţat după ce a decis să plece din Partidul Naţional Liberal, au declarat surse politice pentru News.ro. Orban a decis să părăsească partidul după ce PNL a decis să facă alianţă cu Partidul Social Democrat. Acestuia i s-au alăturat, în momentul demisiei, alţi 15 parlamentari de la PNL. 

Decizia lui Ludovic Orban de a părăsi PNL s-a produs în momentul în care PNL a oficializat alianţa cu Partidul Social Democrat. Anterior, acesta a părăsit, în luna octombrie, grupul parlamentar al PNL, devenind deputat neafiliat. 

Fostul lider PNL Ludovic Orban declara, după şedinţa conducerii partidului în care s-a validat guvernarea cu PSD, că părăseşte formaţiunea.

”Începând de astăzi, pentru mine Partidul Naţional Liberal a murit, e adevărat, în pat cu PSD!”, spunea el. 

Pe 23 noiembrie, Ludovic Orban a venit personal şi şi-a depus demisia la sediul central al PNL din Modrogan, împreună cu ceilalţi 15 parlamentari care şi-au dat, la rândul lor, demisia din partid.

Ceilalţi parlamentari care şi-au înregistrat demisia din PNL sunt: Alexandru Kocsis (deputat), Ovidiu Florean (senator), Ion Ştefan (deputat), Ionel Dancă (deputat), Constantin Şovaială (deputat), George Ionescu (deputat), Adrian Oros (senator), Bogdan Bola (deputat), Claudiu Chira (deputat), Nicolae Giugea (deputat), Antonel Tănase (deputat), Gabriel Plăiaşu (deputat), Ion Iordache (senator), Violeta Alexandru (deputat) şi Adrian Miuţescu (deputat).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.