Fostul lider PSD ​Liviu Dragnea - aflat în detenţie din 27 mai în urma condamnării la trei ani şi jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman - este din nou marţi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde este judecat recursul în casaţie prin care el încearcă să obţină rejudecarea acestui dosar. Dragnea a părăsit sediul ICCJ după mai puţin de o oră. Avocatul lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a declarat, marţi, la ieşirea din sala de judecată, că a formulat recurs n casaţie întrucât la judecarea dosarului ”s-a aplicat în mod greşit legea, în mod răsturnat”, iar Liviu Dragnea a refuzat să plătească un prejudiciu întrucât s-a considerat nevinovat. Pronunţarea în cazul acţiunii lui Dragnea a fostt amânată pentru 21 ianuarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Avocatul lui Liviu Dragnea: S-a considerat nevinovat şi nu a dorit să achite un prejudiciul/ Am formulat recurs în casaţie pentru că s-a aplicat în mod greşit legea, în mod răsturnat

Dragnea a recurs la două căi extraordinare de atac -  contestaţia în anulare şi recursul în casaţie.

În 10 decembrie, ICCJ i-a respins contestaţia în anulare, însă i-a acceptat recursul în casaţie, dar i-a respins cererea de suspendare a executării pedepsei.
”În baza art. 440 alin. (4) din Codul de procedură penală, admite în principiu cererea de recurs în casaţie formulată de inculpatul Dragnea Nicolae Liviu împotriva deciziei penale nr. 142 din data de 27 mai 2019, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 2401/1/2018. În baza art. 441 din Codul de procedură penală, respinge cererea de suspendare a executării hotărârii atacate, formulată de recurentul inculpat Dragnea Nicolae Liviu”, se arăta ăîn decizia instanţei.
Avocatul lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a declarat atunci  că acesta se consideră în continuare un om nevinovat, iar ceea ce a susţinut la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în cadrul contestaţiei în anulare, este perfect legal şi admisibil. 
Fostul lider al  PSD Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv în 27 mai, de magistraţii ICCJ, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

În acest dosar, Dragnea, a fost  trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în 15 iulie 2016, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.