Liderul deputaţilor UDMR Csoma Botond a declarat, miercuri pentru News.ro, că la votul de învestire pentru Guvernul Ciolacu în plenul reunit de joi al Camerei şi Senatului opţiunea parlamentarilor Uniunii va fi „prezent nu votez”. De asemenea, liderul Uniunii Kelemen Hunor a explicat că Marcel Ciolacu ar fi fost dispus să cedeze portofoliile Energie şi Mediu către UDMR, însă Nicolae Ciucă a spus că nu renunţă la Ministerul Mediului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat de News.ro cum va proceda UDMR la votul de învestire al noului Executiv, în plenul reunit de joi al Parlamentului, Csoma Botond a răspuns: „Prezent nu votez va fi opţiunea noastră”.

Audierea candidaţilor propuşi pentru a ocupa funcţiile de miniştri în Cabinetul Ciolacu a început miercuri, de la ora 10.00, iar votul de învestitură va avea loc în cursul zilei de joi. Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului va începe joi, de la ora 12.00.

De asemenea, întrebat miercuri la Parlament despre faptul că oferta ca UDMR să primească ministerele Mediu şi Energie nu a fost niciodată pe masă şi nici măcar PSD nu a susţinut-o, Kelemen Hunor a răspuns: „Eu am pus-o pe masă ieri, la ora 14.30 atunci când ne-am întâlnit la Guvern în trei şi domnul Ciolacu a zis că din partea lui este o ofertă care se susţine”.

„Domnul Nicolae Ciucă a zis că nu poate să cedeze Mediul. Domnul Ciolacu a spus pentru UDMR pot să fac eu încă două oferte MIPE şi Sănătate, pentru liberali pot să fac trei oferte, dacă renunţă la Mediu – Economie, MIPE şi Sănătate. Economia nu poate să o facă către noi, înseamnă membru CSAT şi, după 33 de ani, nu se acceptă aşa ceva în România. Deci cam asta a fost discuţia dacă vreţi pe scurt. Tot ce şi cine spune că nu aşa a fost, nu spune adevărul”, a continuat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a adăugat: „Nu vom vota Guvernul. Cum să votăm Guvernul?”.

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că nu crede că a fost o încetare a participării UDMR la guvernare pe o situaţie conflictuală şi că a rămas în dialog cu Kelemen Hunor, să aibă susţinere parlamentară pentru obiectivele coaliţiei de guvernare.

În plus, purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe a afirmat, la RFI, că UDMR s-a eliminat singur de la guvernare. El a adăugat că  „în momentul de faţă, există în Parlament şi viitorul Guvern va avea o majoritate parlamentară care va permite asigurarea stabilităţii politice şi de guvernare, chiar şi fără UDMR”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.