Fotografia liderului comunist Ana Pauker apare, lături de cele ale Reginei Maria, Anei Aslan, pe afişul unui simpozion organizat de Consiliul Judeţean şi de Muzeul Judeţean "Ştefan cel Mare" Vaslui, cu tema "Femei celebre ale României Întregite". Managerul Muzeului Judeţean Vaslui, Ramona Mocanu, a declarat, miercuri, că alăturarea fotografiilor Reginei Maria şi Anei Pauker a fost o greşeală de editare. Mocanu a precizat că alăturarea nu a fost voită şi nu s-a dorit crearea unei controverse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Managerul Muzeului Judeţean Vaslui, despre alăturarea fotografiilor Reginei Maria şi Anei Pauker: A fost o greşeală de editare pe afişul respectiv

Gafa autorităţilor vasluiene a fost descoperită de istoricii Mădălin Hodor şi Andrei Cătălin Galiţă, de la CNSAS.

"Se apropie 8 martie şi Consiliul Judeţean Vaslui, sensibil cum îl ştiţi, s-a gândit sa organizeze , ei da, un "simpozion ştiinţific". "Femei celebre ale României Intregite". Frumos. În poza mare şi în centru Regina Maria, a doua din dreapta pe ultimul rând Ana Pauker. Ce-i drept, femeia a fost celebra. Pentru eforturile consecvente de a debarasa poporul roman de moştenirea primei", scrie Hodor pe pagina de Facebook.

În opinia sa, acesta este "un nou exemplu al stadiului de retardare la care s-a ajuns în tratarea istoriei naţio

Ana Pauker s-a născut la Codăeşti, Vaslui, la data de 28 decembrie 1893 (potrivit actului de naştere nr.66/30 decembrie 1893) într-o familie de evrei români.

A fost secretar al Comitetului Central al Partidului Comunist Român, iar în 1947 a fost numită ministru de externe şi viceprim-ministru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.