Conducerea PNL a decis joi constituirea unui grup de lucru care sa analizeze opţiunea comasării alegerilor locale cu cele generale, la propunerea secretarului general al PNL, Lucian Bode. Liberalii iau în calcul cheltuielile mari cu cele patru runde de alegeri din 2024 şi vor să vină cu soluţia comasării alegerilor locale şi parlamentare în coaliţia de guvernare, au precizat surse liberale pentru News.ro. Sondajele interne comandate pe PNL pe această temă au arătat că 67% dintre cetăţeni susţin comasarea alegerilor, în timp ce doar 30% nu susţin această variantă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Liberalii îşi bazează ideea de comasare a alegerilor, în 2024, în primul rând pe contextul regional complicat, care ar ţine ocupat întreg anul cu campanii electorale. Se ia în calcul, în plus, şi reducerea cheltuielilor, care se preconizează a fi mari, cu patru rânduri de alegeri 3.

Sondajele interne comandate pe PNL pe această temă au arătat că 67% dintre cetăţeni susţin comasarea alegerilor, în timp ce 30% nu susţin această variantă. 64% dintre cetăţeni nu consideră că vor avea dificultăţi la vot din cauza numărului mai mare de buletine de vot în cazul unor alegeri comasate, în timp ce 32% consideră că ar putea avea dificultăţi.

Într-o alta cercetare comandată de PNL, cifra celor care spun că nu ar fi încurcaţi sau confuzaţi de 6 buletine de vot se ridică chiar la 70 la sută.

 

ŞTIREA INIŢIALĂ: Lucian Bode, secretarul general al PNL a transmis în şedinţa partidului că s-a decis crearea unui grup de lucru care sa analizeze opţiunea comasării alegerilor locale cu cele generale.

Potrivit liberalilor, patru rânduri de alegeri în 2024 sunt multe pentru cetăţeni şi înseamnă cheltuieli mari de la bugetul de stat.

PNL ia în calcul să vină cu această propunere la partenerii de coaliţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.