Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că România este solidară cu poporul israelian în aceste momente dificile, în contextul atacului cu rachete fără precedent al Iranului. ”Facem apel la evitarea unei escaladări, pe mai departe, a situaţiei din regiune”, a subliniat el. Premierul Marcel Ciolacu a declarat că România condamnă cu fermitate atacul lansat de Iran împotriva Israelului. ”Susţinem dreptul Israelului de a asigura securitatea cetăţenilor sǎi”, a arătat el. Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a afirmat, la rândul său, că România condamnă atacul Iranului asupra Israelului, subliniind că Israelul are dreptul de a-şi asigura securitatea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Ciolacu: Suntem pe deplin solidari cu poporul israelian în faţa atacului Iranului/ Susţinem dreptul Israelului de a asigura securitatea cetăţenilor sǎi
CITEȘTE ȘI Nicolae Ciucă: Israelul are dreptul de a-şi asigura securitatea/ Facem apel la evitarea escaladării situaţiei de securitate regională deja extrem de dificilă

Klaus Iohannis a subliniat, într-un mesaj postat pe reţeaua X, că România condamnă ”în cei mai fermi termeni” atacul Iranului împotriva Israelului.

”Suntem în deplină solidaritate cu poporul israelian în aceste momente dificile. Facem apel la evitarea unei escaladări, pe mai departe, a situaţiei din regiune”, a punctat şeful statului.

Iranul a lansat zeci de drone către Israel, a anunţat sâmbătă seara armata israeliană, un atac fără precedent dublat şi de lansări de rachete balistice.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.