Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că nu se poate ca pensionarii şi copiii să plătească nota de plată pentru pandemie şi recesiunea economică ţi că a solicitat Guvernului să majoreze pensiile şi alocaţiile cât se poate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - ”Eu mi-aş dori mult mai mult pentru fiecare copil din România, dar dorinţa nu rezolvă problema. Câţi bani ai, atâţia poţi să împarţi. Însă, revenind la abordarea parlamentară, abordarea pesedistă de a respinge pe bandă rulantă astfel de ordonanţe mi se pare un populism grosolan. Ei ştiu la fel de bine că bani nu sunt. Suntem în criză economică, avem probleme generate de pandemie. Şi atunci ca să vii în Parlament, ca şi opoziţie, să dărămi actele normative care gestionează banii care au rămas mi se pare că poate fi citit numai în cheie electoralistă şi de asta îmi permit să spun că mi se pare un populism grosolan”, a declarat preşedintele.
ŞTIREA INIŢIALĂ - Întrebat ca mediator cum va acţiona pentru a fi respectate de către Executiv legile promulgate cu privire la majorarea punctului de pensie  cu 40% şi dublarea alocaţiilor, preşedintele a afirmat: ”Nimeni nu şi-a dorit această pandemie. Absolut nimeni nu cred că şi-a dorit pentru România o criză economică. Dar epidemia a venit şi a apărut şi criza economică. Cred că lucrurile trebuie rezolvate. În paralel, cred că lumea vrea să câştige mai bine şi guvernanţi vor să dea bani mai mulţi oamenilor care au aşteptări. Însă trebuie să şi poţi face acest lucru. Dacă se reduc veniturile, e clar că nu se pot mări cheltuielile. Totuşi, am spus de la bun început şi mă bucur că îm PNL s-au găsit foarte mulţi politicieni care au aceeaşi părere, am spus că nu putem ca pensionarii şi copiii să plătească nota de plată pentru pandemie şi recesiunea economică”.
Preşedintele a subliniat că marea majoritatea a specialiştilor au spus că nu se pot majora nici pensiile, nici alocaţiile şi a solicitat Guvernului să le majoreze cât se poate.
”În ceea ce priveşte majorarea punctului de pensie se majorează totuşi. Nu vorbim de altceva. Este o majorare atât cât s-a putut acum. Mai încolo, când economia îşi va reveni, cu siguranţă se vor căuta soluţii pentru majorări ulterioare”, a subliniat Iohannis.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.