Preşedintele PNL, Florn Cîţu, a afirmat, joi, după discuţiile cu PSD, că ”a fost o primă discuţie bună în care s-au discutat proiecte, obiective”. ”Am încercat să găsim soluţii la această criză politică”, a declarat Cîţu, adăugând că s-au găsit ”multe lucruri” care unesc cele două partide. La rândul său, liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu au avut discuţii în ceeea ce priveşte funcţiile din Guvern. ”Cred că suntem pe un drum corect şi dacă vom fi şi cinstiţi, şi patrioţi, acesta este un drum care va duce către formarea unei majorităţi”, a afirmat Ciolacu, subliniind din nou că PSD va merge la discuţiile de la Cotroceni cu o propunere de prim-ministru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Ciolacu, după întâlnirea cu PNL: Nu am avut discuţii în ceeea ce priveşte funcţiile din Guvern. Cred că suntem pe un drum corect şi dacă vom fi şi cinstiţi, şi patrioţi, acesta este un drum care va duce către formarea unei majorităţi - VIDEO

”Am avut o discuţie cu reprezentanţii PSD despre situaţia în care se află astăzi România, despre soluţii în general.  A fost o primă discuţie bună în care s-au discutat proiecte, obiective şi am încercat să găsim soluţii la această criză politică”, a declarat Florin Cîţu, după discuţiile cu PSD. 

Acesta a adăugat că rezultatele discuţiilor vor fi prezentate în partid. 

Întrebat cine va da premierul, Florin Cîţu a afirmat: ”Este prima discuţie, iar discuţiile despre funcţii, în special despre cea de premier....Au fost câteva discuţii, unele interesante, cu un premier care să se schimbe la doi ani, dar nu s-a ajuns la concluzii”.  

De asemenea, întrebat dacă sunt şanse ca PNL să intre la guvernare cu PSD, preşedintele PNL a afirmat: ”Eu cred că în această seară am găsit multe lucruri care pot să ne unească – de exemplu, situaţia de astăzi din România (...) Avem o criză în sănătate, în energie şi pentru acestea avem nevoie de un guvern,  de o guvernare stabilă. Dacă reuşim împreună cu cei de la PSD să facem acest lucru, este ok”.  

Cîţu a precizat că decizia dacă se va guverna cu PSD sau USR va fi luată în interiorul partidului.  

”Mergem în PNL, prezentăm cele două variante cu plusuri şi minusuri şi după aceea PNL va lua o decizie. Mandatul nostru a fost de a discuta cu ambele partide”, a adăugat liderul PNL.  

Întrebat despre faptul că este mai mult timp pentru negocieri, având în vedere anunţul preşedintelui că aşteaptă conturarea unei majorităţi înainte de a convoca noi consultări, Cîţi a adăugat: ”Acest lucru înseamnă că trebuie să venim cu o soluţie pentru România şi vom vedea care este acea majoritate. Nu s-a discutat despre portofolii şi ministere, s-a discutat foarte mult despre proiecte şi despre obiective”.  

Întrebat despre declaraţiile sale anterioare referitoare la PSD, în special despre cea în care afirma că ”PSD este duşmanul poporului”, Cîţu a declarat: ”Românii trebuie să înţeleagă că am ajuns în această situaţie pentru că foştii colegi de coaliţie au plecat de la guvernare, au semnat o moţiune de cenzură cu cei de la AUR şi au dat jos un guvern. Apoi nu am mai reuşit să găsim o majoritate în Parlamentul României. PNL a flexibilizat mandatul şi caută o majoritate”.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.