Guvernul Orban a fost votat, sâmbătă, fiind înregistrate 286 de voturi ”pentru”. Jurământul se va depune la Cotroceni, Cabinetul Orban având voie să iasă de la izolare, potrivit deciziei Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (CNSSU).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE: Jurământul se va depune la Cotroceni, în baza hotărârii CNSSU care permite membrilor Guvernului să iasă din autoizolare. 
”Membrii Guvernului şi oficiali de rang înalt din instituţiile aparţinând sistemului naţional de securitate şi apărare pot ieşi din izolare, cu păstrarea distanţei de minimum 5 m faţă de alte persoane care nu se află în izolare şi cu obligativitatea portului măştii de protecţie, exclusiv pentru exercitarea obligaţiilor expres prevăzute de Constituţie şi strict pe durata exercitării acestor obligaţii”, a stabilit CNSSU. 

Testele pentru coronavirus ale premierului Ludovoc Orban şi miniştrilor au ieşit negative. 

ŞTIRE INIŢIALĂGuvernul Orban a fost votat, sâmbătă, într-o procedură specială în Parlament. 

În urma centralizării voturilor, s-au înregistrat 286 de voturi ”pentru”, 23 ”împotrivă” şi o abţinere. Pentru învestirea Guvernului erau necesare 233 de voturi ”pentru”. 

Votul a început la ora 11.00, iar în sală de vot au intrat grupuri de aproximativ 20 de persoane, astfel că întreaga procedură a fost programată pe durata a şase ore.

Cabinetul Orban urmează să depună jurământul, procedura după care se face acest lucru, nefiind încă anunţată oficial. 

Premierul Ludovic Orban şi cea mai mare parte a miniştrilor sunt la izolare, după confirarea infectrii cu coronavirus a senatorului PNL Vergil Chiţac. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.