Premierul Florin Cîţu a declarat, luni, referindu-se la PNRR, că Planul este în etapa de negociere, iar priorităţile pe care le are România trebuie puse în acord cu viziunea Comisiei Europene, pentru a se beneficia de bani. ”Nu văd în acest moment nicio problemă”, a afirmat premierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În acest moment suntem într-un moment de negociere a acestui plan. Noi avem nişte priorităţi în România pe care le susţinem, dar este clar că aceste priorităţi trebuie puse în acest sistem pe care îl are Comisia Europeană, de a avea aceştia bani. Suntem în perioada de negociere, ştiţi foarte bine că doar o ţară a depus până acum acest program. Nu văd în acest moment nicio problemă”, a declarat, luni, premierul Florin Cîţu.

Întrebat dacă ministrul Ghinea a greşit cu ceva în laborarea şi negocierea PNRR, Cîţu a afirmat: ”Nu avea cu ce să greşească. Suntem în negocieri. Ştiţi foarte bine structura, există un mandat pentru Minister de a negocia această formă a PNRR care are o sumă mai mare, iar coordonarea negocierilor se face...eu sunt cel care coordonează”.

Premierul a precizat că ”acest proiect are o supracontractare”.

”A fost decizia coaliţiei de a merge cu o sumă mai mare şi acum negociem. Încă nu avem o formă finală. Vom vedea care vor fi proiectele în forma finală. În acest moment negociem cu Comisia Europeană şi vom susţine priorităţile de dezvoltare pentru România bineînţeles în condiţiile pe care le doreşte Comisia Europeană”, a mai declarat premierul.

Întrebat despre declaraţia ministrului Cristian Ghinea referitor la lipsa de implicare a unor ministere, Florin Cîţu a declarat: ”Toate ministerele s-au implicat în acest proces, toţi miniştrii, ambii vicepremieri, coaliţia, toţi colegii, toată lumea s-a implicat în acest proiect, ne vom implica şi în continuare şi domnul preşedinte pentru că vrem cu adevărat să avem un proiect bun”.

Ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a anunţat, după discuţia cu preşedintele Klaus Iohannis, că se are în vedere depunerea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă în 31 mai.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat pentru luni o şedinţă de lucru pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, la care au participat prim-ministrul Florin Cîţu, cei doi vicepremieri, ministrul Proiectelor Europene şi preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PNL Ludovic Orban. 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.