Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, cere PSD să voteze proiectul de lege al PNL privind tăierea pensiilor speciale. "Din economia rezultată din tăierea pensiilor speciale, Guvernul ar avea resursele financiare necasare pentru plata alocaţiilor majorate", afirmă Roman. Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că "este foarte bine" că reprezentanţii PNL şi-au adus aminte că există o prevedere adoptată deja de Parlament privind dublarea alocaţiilor, dar "nu au găsit de cuviinţă să o şi pună în aplicare". "PSD este pentru tăierea pensiilor speciale, însă aşa cum vrea PNL va fi doar o altă lege declarată neconstituţională. Pentru a face efectiv dreptate, pentru ca sumele să fie reduse, noi am iniţiat legea supra-impozitării pensiilor speciale şi am votat-o deja la Senat", spune Ciolacu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Ciolacu: PSD este pentru tăierea pensiilor speciale, însă aşa cum vrea PNL va fi doar o altă lege declarată neconstituţională. Pentru a face efectiv dreptate, pentru ca sumele să fie reduse, noi am iniţiat legea supra-impozitării pensiilor speciale

 

Florin Roman afirmă, joi, într-o postare pe Facebook, că, în calitate de lider al deputaţilor PNL, a propus colegilor să solicite convocarea unei sesiuni extraordinare, în care să supună votului proiectul de lege al PNL privind tăierea pensiilor speciale. 
  
"Din economia rezultată din tăierea pensiilor speciale, guvernul ar avea resursele financiare necasare pentru plata alocaţiilor majorate, în urma votului de la sfârşitul lunii decembrie, din Parlament", spune Roman.
 
El adaugă că, tot în decembrie, Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor a dat un raport de adoptare a proiectului PNL care prevede tăierea pensiilor speciale pentru parlamentari, magistraţi, personal aeronautic, diplomaţi, funcţionari ai Curţii de conturi etc. Proiectul de lege al PNL alocă pensii de serviciu doar pentru militari şi poliţişti, precizează Roman.
  
"În mod surprinzător, raportul de adoptare nu a fost “ridicat” pe site-ul Comisiei de muncă şi nici nu a fost trimis plenului, astfel încât el nu a putut fi supus votului în ultima săptămana din sesiunea parlamentară. Urgenţa adoptării acestui proiect de lege este determinată de necesitatea finantării legii adoptată de parlament, privind dublarea alocaţiilor pentru copii", spune Roman.
 
El solicită reprezentanţilor PSD să voteze proiectul PNL în sesiune extraordinară.
  
"Solicităm PSD şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, să rupă frăţia cu pensiile speciale şi să votăm proiectul de lege al PNL în sesiune extraordinară. În acest fel, PSD poate dovedi că nu a votat creşterea alocaţiilor doar în interes electoral, după ce anul trecut a votat împotriva demersului PNL. De la 1 ianuarie a.c., alocaţiile copiilor au crescut cu 100% din rata inflaţiei, urmare a unei legi iniţiată de PNL. Aşadar alegeţi domnilor pesedişti: ori pensii speciale, ori alocaţii pentru copii!", încheie Roman.
  
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.