Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat luni despre dorinţa PSD de a optimiza PNRR-ul, pe partea de pensii, că cel mai simplu este să punem această întrebare la Comisia Europeană, dacă se poate face acest lucru. Despre majorarea pensiilor, liderul PNL a spus că, ”dacă se poate face şi sunt resurse, din punctul nostru de vedere, susţinem cu cea mai mare tărie”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Despre răspunsul Comisiei Europene privind renegocierea PNRR, care nu se poate face decât în condiţii excepţionale, şi anunţul PSD privind optimizarea PNRR, pe capitolul pensii, Florin Cîţu a declarat: ”Cel mai bine ar fi să se ducă la Bruxelles să pună întrebarea - am înţeles, renegociere nu e ok - dacă este optimizarea, OK. Eu vă spun că nu e. Dar vreau să spună Comisia”.

Întrebat dacă PNL este de acord cu creşterea pensiilor, pe baza încasărilor statului din acest an, Cîţu a răspuns: ”Bineînţeles! Dacă se poate face şi sunt resurse, din punctul nostru de vedere, susţinem cu cea mai mare tărie. Noi vrem să ajutăm şi pe cei angajaţi în sectorul privat, de aceea venim cu aceste măsuri, nu doar pe pensionari şi pe cei din sectorul bugetar. (..) Să fim foarte atenţi, mărirea de pensii sau de salarii din sistemul bugetar vine din taxele pe care le plătesc cei din sectorul privat, de aceea este datoria noastră să îi ajutăm şi pe ei”, a mai spus el. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.