Primarul general Gabriela Firea a declarat, miercuri seară, la Antena 3, că are informaţii ”certe” că este spionată de către Liviu Dragnea care îi urmăreşte activitatea, dar urmăreşte şi sediul Primăriei în care lucrează. Primarul general a menţionat că a doua zi după şedinţa Comitetului Executiv Naţional de la Neptun, preşedintele PSD a început să ”tranzacţioneze” funcţia de preşedinte al filialei PSD Bucureşti. Firea susţine că a aflat de cinci persoane cărora li s-ar fi promis ajutor pentru obţinerea funcţiei. Primarul a adăugat că Liviu Dragnea nu a dat până acum Ordonanţa de urgenţă pentru amnistie şi graţiere pentru că a vrut să aibă “o monedă de schimb cu lume importantă”. Edilul spune că Ordonanţa va fi emisă când Dragnea va avea nevoie, altfel “rămâne fără acest mic obiect de şantaj”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am informaţii certe că mă spionează, îmi urmăreşte activitatea, urmăreşte chiar clădirea Primăriei. Sunt oameni care au fost la mine în aceste zile şi care ulterior au fost sunaţi direct de dumnealui sau de către colegi foarte apropiaţi ai dumnealui ca să fie întrebaţi de ce au fost la mine”, a declarat Gabriela Firea, la Antena 3.

Ea a spus că nu ”conspira politic” cu aceste persoane, ci avea discuţii normale. Firea a afirmat că se aştepta să fie invitată la discuţii de Liviu Dragnea în ultimele zile, dar asta nu s-a întâmplat. 

“Unii (dintre cei care spionează – n.r.) sunt colegi de partid, alţii sunt oameni care au legătură cu partidul şi cu domnia sa, dar nu sunt membri. Mi s-a părut şocant că, în loc să fiu chemată să discutăm, să analizăm, aşa cum a spus presei, aşa cum a afirmat, s-a gândit că este mai bine să continue toată această strategemă în care să ocolim adevărul, să ascundem sub preş argumentele şi să ne comportăm exact ca cei pe care, oficial, îi detestă. Cei de care spune că sunt oameni în anumite zone, care luptă inegal, care folosesc informaţii fără ca sursa sau calea de obţinere a acestora să fie democratică, pentru că altfel nu pot să înţeleg cum de a recurs la această metodă de a pune oameni, mă întreb de unde, or fi tot de la doamna Dan, să supravegheze clădirea primăriei, casa mea?”, a mai povestit primarul.
 
Edilul a spus că nu ştie dacă cei care o urmăresc sunt oameni dintr-o structură privată sau dintr-o instituţie a statului.
 
Firea: Dragnea nu a dat OUG pentru aministie şi graţiere pentru că a vrut să aibă această monedă de schimb cu lume importantă. O va da, dacă va avea nevoie, pentru că altfel rămâne fără acest mic obiect de şantaj

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a susţinut, la Antena 3, că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, nu a dat până acum Ordonanţa de urgenţă pentru amnistie şi graţiere pentru că a vrut să aibă “o monedă de schimb cu lume importantă”. Edilul spune Ordonanţa va fi emisă când Dragnea va avea nevoie, altfel “rămâne fără acest mic obiect de şantaj”.

“Dacă dorea domnul Dragnea să dea amnistie şi graţiere, dădea, dar nu a dat-o pentru că a vrut să aibă această monedă de schimb cu lume importantă şi cu oameni care au aşteptat şi aşteaptă în continuare. Probabil că o va da, dacă va avea nevoie, pentru că altfel rămâne fără acest mic obiect de şantaj. În cazul în care proiectul va fi unul neconsolidat juridic, va fi o fantezie, o greşeală, o eroare, o încropeală juridică, atunci colegii noştri care vor aviza aşa ceva, vor avea probleme, posibil, şi ei penale. Acel proiect nici la Monitor nu va ajunge, nu va funcţiona nici măcar o clipă”, a susţinut Gabriela Firea.

De asemenea, tot miercuri, într-o conferinţă de presă, Firea a susţinut că a fost lansată la adresa ei o "acuzaţie diabolică, transmisă în interiorul şi exteriorul ţării", conform căreia ea s-ar fi transformat în purtătorul de cuvânt al celor care se opun graţierii şi amnistiei, subliniind că acest subiect nu a fost discutat în PSD, ci doar de Liviu Dragnea cu câţiva apropiaţi. Ea a spus, în acest context, că nu este împotriva niciunei legi, dar că totul trebuie să fie în deplină legalitate, pentru ca PSD să nu treacă ruşinos prin istorie.

"Nu mă voi opune niciunui proiect dacă el este legal, corect conturat juridic, dar nu sunt de acord cu fanteziile, improvizaţiile juridice care înţeleg că se pun acum la cale", a susţinut Firea.

Firea: Eu am aflat cinci persoane cărora domnul Dragnea le-a promis că dacă mă atacă vor primi sprijinul pentru a fi preşedinte la PSD Bucureşti

Primarul general Gabriela Firea a declarat, miercuri seară, că a doua zi după şedinţa Comitetului Executiv Naţional de la Neptun, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a început să ”tranzacţioneze” funcţia de preşedinte al filialei PSD Bucureşti. Firea susţine că a aflat de cinci persoane cărora li s-ar fi promis ajutor pentru obţinerea funcţiei.

”După CEx-ul de la Neptun, domnul Dragnea a ieşit şi a spus că nu are nimic cu mine şi că va vedea care este stadiul unor proiecte. Asta către presă. De a doua zi, a tranzacţionat poziţia de preşedinte interimar la PSD Bucureşti. Deja a oferit-o, numai eu ştiu cinci persoane”, a spus, miercuri seară, Gabriela Firea, la Antena 3.

Întrebată dacă Ţerban Nicolae este una dintre aceste persoane, Firea a spus că sunt cinci în total, dar nu a oferit nume.

”Eu am aflat cinci persoane cărora domnul Dranea le-a promis că, dacă fac ceea ce trebuie în aceste zile, şi anume să mă atace, vor primi sprijinul pentru a fi preşedinte la PSD Bucureşti”, a mai spus Firea.

Ea a afirmat că ”cea mai importantă calitate este cea de om”.

”Mai bine simplu membru PSD şi primar general decât cu multe funcţii în PSD şi ipocrită şi să accept acest stil de a conduce”, a mai spus primarul general care deţine şi funcţia de preşedinte interimar al PSD Bucureşti şi Ilfov.

Unsprezece filiale judeţene PSD conduse de lideri interimari vor organiza alegeri pentru funcţia de preşedinte, au decis sâmbătă la Neptun membrii Comitetului Executiv Naţional al partidului. Printre organizaţiile în care vor avea loc alegeri se numără şi PSD Bucureşti, condusă de primarul general Gabriela Firea, care în şedinţa CEx i-a adus acuzaţii grave ministrului de Interne, Carmen Dan şi i-a solicitat demisia pentru modul în care a fost coordonată intervenţia jandarmilor din 10 august din Piaţa Victoriei.

Firea: În seara alegerilor locale am apărut doar eu cu Dragnea în declaraţia pentru presă, pentru că aşa a decis domnia sa. Spunea că are un merit, deşi nu era aşa

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a relatat miercuri, la Antena 3, că în seara în care a câştigat alegerile locale, liderul PSD, Liviu Dragnea, a decis în ultima secundă ca în conferinţa de presă să apară doar ei doi. Firea spune că toţi colegii care munciseră pentru campanie au fost “stupefiaţi”, dar Dragnea a spus că şi el are un merit pentru câştigarea alegerilor pentru Capitală, cu toate că nu era aşa.

“În seara alegerilor (locale din 2016 - n.r.), în chip bizar şi nespecific PSD, care întotdeauna a ştiut să împartă victoria cu toţi cei care au muncit, am apărut doar eu cu Liviu Dragnea în declaraţia pentru presă, pentru că aşa a decis domnia sa. Toţi ceilalţi colegi ai noştri care munciseră pentru campanie – secretar general, vicepreşedinţi, deputaţi, senatori, primari, preşedinţi de consilii – veniseră, mai ales cei care sunt în zona Sudului şi au reuşit să ajungă rapid în Bucureşti, ceilalţi erau în ţară, în judeţele lor, să ne felicite pe noi, pe cei şapte primari ai PSD, care am câştigat în premieră alegerile în Bucureşti”, a povestit Gabriela Firea.

Ea a spus că liderul PSD a spus că are un merit că PSD a câştigat primăria generală şi toate primăriile de sector, cu toate nu era aşa, ci munciseră toţi pentru campanie.

“În ultima secundă, spre stupefacţia celorlalţi, domnul Dragnea a decis să ieştim doar noi doi la declaraţii, spunând că are un merit, deşi nu era aşa, muncIse multă lume pentru aşa campanie, şi muncisem noi cei şapte candiaţi, primarii de sectoare. Domnul Dragnea nu a fost cu mine pe străzi în Bucureşti nici atunci, în campanie, nici ulteriror”, a mai spus Firea.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.