Fostul lider PSD Liviu Dragnea a ieşit din Penitenciarul Rahova joi, afirmând că a fost o perioadă doi ani şi două luni de suferinţă, abuzuri şi umilinţă, că se consideră deţinut politic. El a afirmat că PSD a devenit un partid condus de laşi. De asemenea, a precizat că va lucra la firma fiului său. Fostul lider PSD a fost aşteptat de iubita sa, Irina Tănase, dar şi de un grup de susţinători, majoritatea vârstnici, care au aplaudat la apariţia sa. Liviu Dragnea nu are interdicţii suplimentare faţă de cele stabilite la condamnarea sa, respectiv acelea de a fi ales şi de a ocupa funcţii publice, inclusv pe cea din care a comis faptele pentru care a fost condamnat, de preşedinte al CJ Teleorman.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

”A fost o perioadă , doi ani şi două luni, de chin şi suferinţă, asta a fost aici, abuzuri şi umilinţă. Cea mai mare partea a populaţiei a înţeles astăzi de ce a trebuit să ajung aici. Eu când am plecat România era o ţară prosperă, venituri mari pe care le aveau românii, o ţară în care exista speranţă, în care exista viitor. Din păcate astăzi este o dictatură, dictatură feroce, este afectată serios libertatea de exprimare, este amanetat viitorul României cu asemenea datorii. Eu mă consider deţinut politic, pentru că am intrat nevinovat, mi s-a cerut insistent în ultimele luni ca la instanţă când se va judeca liberarea să-mi recunosc vinovăţia ceea ce eu nu am acceptat pentru că se dorea să se valideze acest dosar politic”. a afirmat el.
 
“Din păcate, nu există opozitie. PSD-ul a devenit un partid de operetă condus de oameni laşi. Toţi sunt. Cred că judecătorii din Giurgiu au avut curaj şi au rezistat la presiuni pentru că la Tribunalul municipiului Bucureşti e destul de clar ce s-a întâmplat”, a precizat Dragnea. 
El a afirmat că va munci la firma fiului său şi a explicat ce va face în perioada următoare. “Vreau să mă caut de sănătate, să văd ce mai pot repara din ce s-a stricat aici. Sănătatea mea a fost afectată într-un mod foarte serios, sper să găsesc soluţii şi să îmi revin. Voi munci la firma fiului meu”, a transmis Dragnea. 
 
FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea
În ceea ce priveşte intrarea în politică, a afirmat că va face acest lucru dacă va găsi răspunsuri la două întrebări. 
 
”În ceea ce priveşte reintrarea sau nu în politică...în politică voi intra dacă o să găsesc răspunsul la două întrebări: dacă mai am cu cine şi dacă mai am pentru cine”, a explicat Liviu Dragnea.
 
Întrebat cum a găsit PSD, Dragnea a replicat: ”Praf. Un partid fără personalitate”.
 
Întrebat ce a înţeles din gravitatea faptelor sale, fostul lider PSD a răspuns: “Faptele sunt inexistente. Dosarul este o ruşine. (…) Dar DNA ce a înţeles? Să îi ancheteze pe cei care jefuiesc ţara. Discutăm de un jaf generalizat. Asta trebuie să facă DNA”, consideră Dragnea. 
 
El a precizat că cel mai mult i-au lipsit copiii şi iubita sa, Irina, dar şi libertatea. 
 
Dragnea a menţionat că PSD nu mai e partid.
“PSD nu mai e partid, e în buzunarele SRI-ului”.
 
 
 
FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea
 
El a mulţumit românilor care i-au scris în închisoare.
“Înainte să plec vreau să le mulţumesc zecilor de mii de români care mi-au trimis scrisori şi care au pus mesaje pe contul de Facebook al lui Codrin. Vreau să îi spun doamnei profesoare Ioana că am cumpărat cartea astăzi, să le spun celor doi băieţi din Piatra Neamţ că am citit cu atenţie ce am scris şi sper să aibă dreptate şi anume să mai fie bărbaţi în România şi doamnei care nu şi-a dat numele îi transmit toate mulţumirile mele pentru scrisorile săptămânale. Toate scrisorile sunt scanate şi cu acordul lor o să le public, o să le răspuns la fiecare.
 

Înainte de a urca în maşină, Dragnea a mai afirmat “M-au vândut”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.