Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a anunţat, într-un interviu acordat din detenţie fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, că vineri a fost citat la DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă calitatea de inculpat în dosarul Tel Drum. Administraţia Naţională a Penitenciarelor a cerut Penitenciarului Rahova, unde este deţinut Liviu Dragnea, documentele în baza cărora a fost aprobată convorbirea online între acesta şi fosta sa consilieră Anca Alexandrescu, concretizată într-un interviu difuzat joi de Realitatea Plus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Administraţia Naţională a Penitenciarelor a cerut Penitenciarului Rahova documentele în baza cărora a fost aprobată convorbirea online între Liviu Dragnea şi Anca Alexandrescu

Dragnea: Dosarul Tel Drum brusc, după 3 ani, este pus din nou pe tapet, cu puţin timp înainte de campania electorală

”Mâine sunt citat la DNA în dosarul cu Tel Drum care brusc, după 3 ani, este pus din nou pe tapet, cu puţin timp înainte de campania electorală. Să se discute despre acest dosar în care - şi dacă mă întrebi de ce sunt acuzat, sincer nu ştiu. Era vorba despre două  drumuri făcute cu fonduri europene. Drumurile există. Eu sunt acuzat că în timpul mandatului meu s-au făcut două drumuri importante din judeţul ăla”, a declarat Dragnea, în interviul acordat on-line.

El se consideră nevinovat şi crede că va fi folosit în contextul campaniei electorale.

”Pe citaţie scrie că mă cheamă să-mi aducă la cunoştinţă calitatea de inculpat. Sigur o să fiu folosit, e străvezie strategia, e limpede. Nu s-a operat demult în dosarul ăsta”, a afirmat Dragne

În noiembrie 2017, Liviu Dragnea a fost pus sub urmărire penală sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul, într-un dosar în care sunt urmărite penal alte opt persoane, între care reprezentanţi ai firmei Tel Drum.

Potrivit procurorilor DNA, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri. Grupul iniţiat în anul 2001 are ca principal scop obţinerea frauduloasă a unor sume importante din contractele finanţate din fonduri publice , prin comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, spun procurorii DNA. Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) a dat publicităţii la acel moment un comunicat, menţionând că DNA a subliniat rolul OLAF şi amintind că Oficiul a recomandat recuperarea fondurilor în acest caz şi începerea acţiunii judiciare. Directorul instituţiei consideră că este vorba despre un exemplu perfect de colaborare pozitivă cu atorităţile naţionale.

Liviu Dragnea:  Am ţinut enorm la Vasile Dîncu, mă şi feresc să vorbesc urât. Despre statul paralel, primele prezentări mi le-a făcut Vasile Dîncu - VIDEO

„Eu imi asum că l-am considerat unul dintre cei mai buni prieteni, am ţinut enorm la Vasile Dîncu, mă si feresc sa vorbesc urât. Vreau să spun că despre statul paralel, primele prezentări mi le-a făcut Vasile Dîncu. Primele explicaţii despre ce înseamna acest sistem ocult mi-au fost făcute de prietenul meu Vasile, prietenul meu de atunci. Din discuţiile pe care le avea cu băieţii de la SRI, cu Maior şi Coldea, mă rog, şi cu alţii de acolo. Ceea ce mi-a spus el iniţial s-a adeverit, adică nu mi-a spus lucruri nerealiste sau care nu aveau efectiv o reprezentare în realitate. Şi va dau un exemplu. În legătură cu procesul care m-a adus aici, care e un proces politic. El mi-a povestit, ce mi-a povestit a fost confirmat ulterior şi de Coldea, că într-o seară eu am fost cu Călin Tăriceanu la Antena 3 şi chiar in seara zilei în care a fost ANAF-ul peste Antena 3 sa ii scoata din sediu. Eram majoritatea revoltaţi, era multă adrenalină atunci şi ei erau impreuna si se uitau la emisiune (Dîncu şi Coldea - n.red.). Şi, în timpul emisiunii, doamna Kovesi l-a sunat pe dl Coldea. Foarte nervoasă că o sa-mi arate dumneaei mie că o sa ma (...) în puşcărie şi pe mine, şi pe soţie. Cum îmi permit eu să merg şi să apăr Antena 3 care e un trust împotriva dumneaei si... Prima dată mi s-a părut ceva exagerat. Ulterior, şi Florian Coldea mi- a confirmat acest telefon nervos. Multe alte discutii aveau loc...”, a dezvăluit Liviu Dragnea în interviul acordat Realitatea PLUS.

Dragnea: PSD nu mai e perceput că un partid de forţă şi o opoziţie foarte serioasă

„Actuala putere, această forţă politică , ei au mers în toate campaniile şi au mers pe un mesaj anti-cineva. Sunt convins că şi acum vor să meargă pe un mesaj pe anti-cineva. E greu să meargă pe anti-PSD, pentru că PSD nu mai e perceput că un partid de forţă şi o opoziţie foarte serioasă”, a declarat Dragnea.

Din moment ce le-a reuşit o reţetă scumpă pentru ei atâţia ani de zile să mă demonizeze şi să ajungă la un scor să le dea posibilitatea să guverneze aşa cum guvernează, de ce să nu mai încerce încă o data, să încerce să construiască anti-mine”, a adăugat el.

Să nu uităm unde sunt. Oricine zâmbeşte aici zâmbeşte amar. Dar asta nu inseamnă că m-au îngenuncheat sau m-au înfrânt. Asta nu s-a întâmplat şi nu se va întâmplă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.