Ministrul Apărării, Mihai Fifor, şi-a anunţat, luni, demisia din funcţie, înaintea şedinţei Comitetului Executiv al PSD, posibilul succesor fiind Gabriel Leş. De asemenea, Gabriela Firea a anunţat că a demisionat din funcţia de preşedinte interimar al PSD Bucureşti ca o formă de protest faţă de ”blocarea” alegerilor la această organizaţie în ultimii doi ani. Comitetul Executiv Naţional al PSD discută luni activitatea ministerelor, remanierea guvernamentală, noi numiri pe funcţii în interiorul partidului, dar şi eventuale sancţiuni împotriva Gabrielei Firea, critic vehement al liderului partidului, Liviu Dragnea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Gabriela Firea nu mai are nicio funcţie în PSD

Primarul general Gabriela Firea a anunţat, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD, că a demisionat şi din funcţia de vicepreşedinte al PSD, după ce dimineaţă anunţase că a renunţat la funcţia de preşedinte interimar al PSD Bucureşti ca o formă de protest faţă de ”blocarea” alegerilor la această organizaţie în ultimii doi ani. 

Firea nu mai are nici funcţia de preşedinte al PSD Ilfov. 

Ea a spus că, după ce în CEx s-a decis dizolvarea conducerii Organizaţiei PSD Ilfov, nu mai avea rost ca ea să rămână pe postul de vicepreşedinte al partidului pentru regiunea Bucureşti-Ilfov.

În locul ei a fost numită Rodica Nassar. Noul preşedinte al PSD Bucureşti este Gabriel Mutu.

”Rămân aceeaşi persoană şi cu funcţii şi fără funcţii. Am închis un capitol din viaţa mea", a afirmat Gabriela Firea.

Ea a confirmat că sancţionarea sa a fost cerută de către Codrin Ştefănescu în CEx.

”PSD a ajuns să fie condus de un om venit de la PRM şi unul de la PDL”, a adăugat Firea.

Gabriela Firea a spus că temele prioritare ale CEx au fost ”cum să scăpăm de Paul Stănescu şi cum să scăpăm de Gabi Firea”.

UPDATE: Fifor:  Am văzut ce s-a întâmplat în ultimele luni şi am considerat că pot să merg lângă echipă la partid

”Am mulţumit pentru susţinere şi încrederea pe care mi-au acordat-o, zic eu, în două rânduri, o dată ca ministru al Economiei şi a doua oară ca ministrul al Apărării Naţionale. Am încercat să fac un mandat cât se poate de bun şi sper că nu am înşelat încrederea nimănui. Pe de altă parte, am făcut o analiză foarte serioasă, am văzut ce s-a întâmplat în ultimele luni şi am considerat că pot să merg lângă echipă la partid, să încercăm să pregătim cei doi ani foarte grei care urmează”, a declarat luni, Mihai Fifor, înaintea şedinţei Comitetului Executiv al PSD.

Acesta a vorbit despre ”întărirea echipei” de la partid, anunţându-şi demisia din funcţia de ministru al Apărării. 

”Cred că e nevoie să întărim echipa şi să putem să pregătim proiectele acestea extraordinar de importante. Prin urmare, am rugat-o şi pe doamna prim-ministru şi pe domnul preşedinte Dragnea să fie de acord să îmi depun mandatul şi să pot să merg la partid să mă implic foarte serios”, a mai spus Fifor.

UPDATE: Firea: Este o formă de protest a mea pentru faptul că de doi ani de zile domnul Dragnea a blocat alegerile la această organizaţie

 „Mi-am depus acum demisia din calitatea de preşedinte interimar la PSD Bucureşti. Este o formă de protest a mea pentru faptul că de doi ani de zile domnul Dragnea a blocat alegerile la această organizaţie şi la alte câteva din ţară, probabil pentru a fi vulnerabili”, a declarat, luni, Gabriela Firea, înaintea şedinţei Comitetului Executiv al PSD. 

Aceasta spune că ”este regretabil” că se ştie ce se va întâmpla în şedinţă, deşi aceasta nu a început. 

În plus, Firea spune că ar trebui amendat Statutul PSD, astfel încât interimatul să nu poată dura doi ani. 

Gabriela Firea deţine funcţia de preşedinte al PSD Ilfov, unde a fost aleasă

Discuţiile pe tema remanierii au fost amânate de mai multe ori, în pofida faptului că premierul Viorica Dăncilă  a declarat încă de acum câteva săptămâni că a finalizat evaluarea miniştrilor prin prisma îndeplinirii măsurilor din programul de guvernare.

Conform G4Media.ro, o parte dintre deciziile care vor fi supuse atenţiei membrilor CEx ar fi fost luate duminică seară, într-o şedinţă pe care preşedintele PSD a avut-o cu apropiaţii săi din conducerea partidului.

Printre acestea, înlocuirea Gabrielei firea, interimar la conducerea PSD Bucureşti, cu Gabriel Mutu, primarul sectorului 6.

Alte decizii vor viza preluarea de către Codrin Ştefănescu, în prezent secretar general adjunct, a funcţiei de secretar general deţinută de Marian Neacşu, exclus din partid, iar postul lui Ştefănescu va fi preluat de Daniel Florea, primarul Secorului 5.

În cazul discuţiei despre remaniere, şi vicepremierul Paul Stănescu, ministru al dezvoltării regionale şi administraţiei publice ar putea fi schimbat şi el fiind vocal împotriva lui Liviu Dragnea.

Deşi liderii PSD au negat constant existenţa unor liste de remaniabili, în spaţiul public au fost frecvent vehiculate numele miniştrilor Transporturilor Lucian Şova, ministrului Turismului Bogdan Trif, ministrului Energiei Anton Anton şi cel al ministrului Sporturilor Ioana Bran. Un alt nume vehiculat fost cel al vicepremierului Viorel Ştefan, variantă valabilă însă în cazul în care acesta ar fi putut obţine conducerea ASF, ocupată însă în continuare de Leonardo Badea.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, declara, vineri, că îşi aşteaptă sentinţa la Comitetul Executiv, însă spunea că nu vor exista surprize. Firea s-a declarat convinsă că Liviu Dragnea va convoca şedinţa doar în momentul în care se asigură că va avea voturile prin care să fie îndepărtată din funcţiile politice pe care le deţine. 

”Mi-aştept sentinţa, aştept să fim convocaţi la Comitetul Executiv, prea mari surprize nu vor fi. Am înţeles că situaţia mea este deja decisă, dar voi merge”, a declarat, vineri, Gabriela Firea.

Întrebată la ce sentinţă se aşteaptă, Firea a precizat că a înţeles că urmează să i se retragă funcţiile politice, respectiv preşedinte al PSD Bucureşti şi al PSD Ilfov.

”Asta este, se trăieşte şi fără funcţii politice. Eu am venit în PSD ca simplu membru”, a mai spus Firea, precizând că nu i se pare normal ca cele două funcţii să fie ”scoase la mezat”, atâta timp cât ea nu a fost îndepărtată din ele. Ea a susţinut că Ecaterinei Andronescu i s-a promis susţinere pentru şefia PSD Bucureşti.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.