Candidata USR PLUS pentru Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat, marţi, că gesturile de intimidare din ultimele zile la adresa sa şi a reprezentanţilor USR PLUS vin de la ”nişte oameni disperaţi”. ”Nu ne lăsăm furaţi, nici intimidaţi”, a afirmat Armand, precizând că renumărarea voturilor nu este posibilă, întrucât legea nu prevede această posibilitate. Armand a scris marţi, pe Facebook, că ”fostul primar pesedist trebuie reţinut urgent de anchetatori” şi dă câteva explicaţii pentru această consideraţie. Armand afirmă că bărbatul prins cu procesele verbale în sediul Primăriei Sector 1 este Sorin Cătălin Tomescu - candidat la funcţia de consilier din partea PSD, acesta a având asupra sa 473 de procese verbale. Mihai Drăgan, avocatul candidatului PSD Daniel Tudorache, a anunţat că în acest moment la Biroul electoral al Sectorului 1 sunt renumărate voturile din 9 secţii. El a adăugat că din cele 9 secţii, în 7 sunt diferenţe semnificative între voturile efective exprimate de cetăţeni şi ceea ce a fost consemnat şi încărcat în sistem. Acesta a mai spus că rezultatul numărătorii paralele cu sistemul identic celui de la AEP şi cu datele existente la dispoziţie şi existente şi la BEC relevă că Tudorache este câştigător cu 205 voturi”. Referitor la incidentul cu reprezentantul PSD care transporta procesele verbale, Mihai Drăgan a spus că acesta a fost hărţuit şi agresat pe stradă de susţinătorii lui Clotilde Armand, iar candida PNL şi USR-PLUS şi-a făcut apariţia mai târziu, ulterior fiind chemată poliţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Clotilde Armand: Nu ne lăsăm furaţi, nici intimidaţi/ I-am prins cu mâna în sac. E o anchetă în curs. Renumărarea voturilor la ora actuală nu se poate pentru că pur şi simplu legea nu permite
CITEȘTE ȘI Avocatul lui Daniel Tudorache: La acest moment, la biroul electoral al Sectorului 1 se întâmplă renumărarea a 9 secţii de votare. Din cele 9, 7 secţii au diferenţe semnificative, voturile efective cu ceea ce s-a consemnat şi s-a încărcat în sistem

”Fostul primar pesedist trebuie reţinut urgent de anchetatori”, a scris, marţi, pe facebook, Clotilde Armand.

Aceasta explică de ce consideră astfel: ”Întrebat de jurnalişti cum îşi explică faptul că o persoană, candidată la consiliul Sectorului 1 a fost identificată cu 100 de procese verbale asupra sa în clădire, fostul primar a răspuns: «Era un curier. Avea dreptul să strângă acele procese verbale de la reprezentanţii PSD din secţie. Nu ştiu dacă erau 100. Cu siguranţă avea mai puţine. S-a dus în acel loc pentru că cineva le strângea şi mergea cu ele la partid». Ce ne-a spus Poliţia astăzi? «Asupra unui bărbat, candidat la Consiliul Local din partea PSD, au fost găsite 473 de procese-verbale de la secţiile de votare». Bon, pentru declaraţia de mai sus fostul primar trebuie reţinut urgent de Poliţie”, a mai scris Armand pe Facebook.

Aceasta detaliază ”faptele”: ”«Curierul» a fost prins în fapt ieri de noi exact când defila cu procesele verbale de la sediul BES 1 (aflat la etajul 1 al clădirii din Piaţa Mureş) spre etajul 2 al clădirii. La etajul 2 este o direcţie fantomă înfiinţată înainte de alegeri - Direcţia de Mediu. Aici a fost sediul PSD de campanie. Plătit din bani publici”.

Clotilde Armand explică faptul că, în aceeaşi clădire cu BES 1, a funcţionat sediul de campanie al primarului.

”BES 1 este la etajul 1, iar Direcţia de Mediu este la etajul 2. La Direcţia de Mediu (etajul 2) am găsit ieri zeci de procese verbale pe masă. «Curierul» prins de noi este de fapt este Sorin Cătălin Tomescu - candidat la funcţia de consilier din partea PSD. ''Curierul'' nu avea la el 100 de procese verbale, avea 473. Tot ce aţi citit mai sus se numeşte fraudă electorală şi grup infracţional organizat şi toţi cei care au participat trebuie să plătească urgent în faţa Justiţiei”, a mai scris Armand.

Candidata USR PLUS are şi un mesaj pentru procurori: ”Câte probe mai vreţi, domnilor procurori?!”.

Clotilde Armand acuză o tentativă de fraudare a votului şi a publicat, luni, imagini cu un teanc de procese verbale despre care susţine că sunt originale şi semnate.

”Tudorache şi toţi cei care au participat la această tentativă o să răspundă în faţa Justiţiei”, a afirmat Armand.

Ulterior Armand a publicat procese verbale pe care codul QR este aplicat, alături de mesajul: ”Aşa a numărat PSD voturile”.

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat, pentru News.ro, că imaginile publicate de Clotilde Armand şi acuzaţiile care i se aduc sunt ”nişte prostii”.

Poliţia desfăşoară cercetări in rem pentru falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale ca urmare a acuzaţiilor de fraudă la alegerile pentru Primăria Sectorului 1, opt persoane fiind deja audiate.

AEP verifică autenticitatea celor 473 de procese verbale găsite.

Datele provizorii de la BEC indicau, la ora 12, că Armand are 1.071 de voturi în faţa lui Dan Tudorache.
 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.