Premierul Florin Cîţu a afirmat, la dezbaterea în plenul reunit a moţiunii de cenzură, că românii au înţeles că social-democraţii văd în el cea mai mare ameninţare şi inamic al lor, deoarece s-a opus sistematic oricărei colaborări cu PSD. Şeful Executivului a adăugat că nici măcar în glumă nu ar contribui la a îşi da jos propriul Guvern pentru ca apoi să guverneze alături de PSD. El a mai precizat că guvernarea este puternică, unită şi pregătită să guverneze în următorii 8 ani, iar PSD a dezvoltat o obsesie personală în ceea ce îl priveşte. Prim-ministrul a mai spus că PSD şi AUR sunt uniţi de ura pentru ceea ce este nou, iar vorba din popor - „cine se aseamănă, se adună”, li se potriveşte perfect celor două partide.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE „Românii trebuie să ştie că facem reformele pe care ni le-am asumat în programul de guvernare, pentru că sunt vitale pentru România, nu pentru că ne spune X sau Y. Asta vă deranjează de fapt domnilor de la PSD. Îi scoatem pe români din sărăcie şi nu îi veţi mai putea ţine captivi în logica ajutoarelor sociale. V-am spus moţiunea PSD-AUR va eşua. Noi vrem bine, PSD şi AUR vor rău. Noi vrem evoluţie, PSD şi AUR vor involuţie, dar este o vorbă din popor care se potriveşte perfect – cine se aseamănă, se adună”, a precizat Cîţu, de la tribuna Parlamentului.

ŞTIREA INIŢIALĂ Redăm mai jos declaraţiile premierului în plenul reunit: 

„Sunteţi pregătiţi, nu? Două moţiuni simple depuse de PSD împotriva mea ca ministru. Românii au înţeles - social-democraţii văd în mine cel mai mare inamic al lor, cea mai mare ameninţare. De  ce? Pentru că sunt singurul care s-a opus sistematic la orice colaborare cu PSD. Ştiţi deja ce fel de politician sunt şi ştiţi că nu aş susţine nici măcar în glumă să dau jos propriul guvern pentru a face apoi guvernare cu PSD. Sunt liberal convins. După 25 septembrie va fi şi mai rău pentru dumneavoastră. Am tranşat alegerile din PNL, de cine vă e cel mai frică nu scăpaţi. Aţi dezvoltat o obsesie personală la adresa mea. Ştiu că nu pricepeţi, dvs mai mult cu stratagemele decât cu munca. Guvernarea merge foarte bine, coaliţia e unită şi pregătită să guverneze cel puţin 8 ani de zile de acum încolo. Vă spun ca să aveţi timp să pregătiţi toate moţiunile până în 2028. Românii sigur nu mai cred nimic din ceea ce spuneţi, mai ales după ce au citit textul jalnic, penibil al moţiunii.

Aţi panicat românii şi atât. Cereţi-vă scuze românilor. I-aţi manipulat. Uite că economia României merge foarte bine. Rata inflaţiei e mai mică decât în orice altă perioadă când România era guvernată de pesedişti. Aşa se face o guvernare de succes, de centru dreapta. Pe 21 iunie 2021 Eurostat a arătat că puterea de cumpărare e mai mare decât în Grecia. Domnule Ciolacu, cred că e momentul să vă cereţi scuze faţă de românii care au credite. I-aţi manipulat. Îi încurajez pe toţi românii care au plătit rate mai mari la bancă să meargă la sediul PSD şi să ceară diferenţă. Sigur au bani de unde să dea.

Dragi români, vă mai spun un lucru, în această guvernare am schimbat total paradigma privind cheltuielile bugetare. Am alocat mai multe sume pentru investiţii. Am mai făcut o schimbare majoră. Guvernul creşte împrumuturile doar pentru investiţii care au un randament pozitiv în viitor. Nu e vorba de împrumuturi pentru investiţii în general, ci pentru investiţiile profitabile. Sper că sesizaţi diferenţa. Cheltuielile care ajung în buzunarele PSD şi sinecuriştilor PSD nu sunt investiţii. Nu vom folosi împrumuturi să plătim sinecuri”. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.