Premierul Florin Cîţu a afirmat că acest proiect are două elemente şi anume începerea reformei în toate cotloanele statului român şi menţinerea României în Europa şi alături de partenerii din Alianţa Nord-Atlantică. În timp ce vorbea prim-ministrul, parlamentarii social-democraţi au adus păpuşi de plastic la prezidiul unde stau preşedinţii Camerei şi Senatului, în semn de protest privind respingerea amendatului PSD care propunerea mărirea alocaţiilor pentru copii. Orban le-a transmis celor de la PSD să lase circul deoparte. Marcel Ciolacu i-a transmis premierul Cîţu că un mincinos mai patologic ca el nu a cunoscut vreodată, iar pe Ludovic Orban l-a numit „ultimul brontozaur în politică”. El a mai spus că PSD nu va vota acest buget propus de coaliţia de guvernare. „Bugetul pentru anul 2021 a fost construit în contextul crizei sanitare, al crizei economice generate de pandemia COVID-19 şi al dezechilibrelor macroeconomice majore acumulate în anii premergători crizei”, a precizat, în plen, deputatul PNL Bogdan Huţucă. Liderul deputaţilor AUR George Simion l-a provocat pe prim-ministru şi i-a transmis că AUR renunţă la cele 4 milioane euro pentru partid, în favoarea construirii unui spital cu aceşti bani. Alfred Simonis a cerut retrimiterea raportului pe proiectul de buget de stat la comisii, însă solicitarea a fost respinsă. Acesta a dorit introducerea unui amendament, astfel încât banii din pensiile speciale ale parlamentarilor să fie transferaţi la Ministerul Muncii ca să fie acordate vouchere pentru nou-născuţi. Proiectul de buget este dezbătut şi votat pe articole în plenul reunit, la ora transmiterii acestei ştiri. Votul final urmează să fie dat marţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

UPDATE Liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis a cerut retrimiterea raportului pe proiectul de buget la comisii, însă solicitarea sa a fost respinsă

Astfel, Simonis a solicitat retrimiterea la comisii a raportului pe proiectul de buget, ca să fie introdus acest amendament.

„În buget avem trecute aproape 50 milioane de lei pe pensiile speciale ale parlamentarilor. Vă solicităm acceptarea unui amendament pe tehnică legislativă - să transferăm aceşti bani la Ministerul Muncii, să dăm la copii vouchere de 2.000 lei, pentru fiecare copil nou-născut, din banii de pensii speciale ale parlamentarilor. Dacă nu, să retrimitem raportul la comisii pentru a se face această modificare”, a explicat Alfred Simonis, în plenul reunit de luni.

Preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban a transmis PSD că nu are dreptul să solicite retrimiterea la comisie şi a continuat cu dezbaterea şi votul pe articole ale proiectului bugetului de stat pe 2021.

„Nu aţi formulat amendamentul şi nu aveţi dreptul să cereţi retrimiterea la comisie. La rectificare, aceşti bani vor fi distribuiţi către cheltuieli care sunt necesare”, a precizat Orban.

În schimb, liderul deputaţilot PNL Gabriel Andronache i-a întrebat pe social-democraţi de ce nu au formulat acest amendament când a fost dezbătut proiectul de buget în comisiile de specialitate.

„De ce nu aţi făcut acest amendament, conform Regulamentului, la comisie? Dacă este un amendament respins, de ce nu aşteptaţi să ajungem la el? Trebuie să aşteptaţi dezbaterea amendamentului respectiv”, a spus Gabriel Andronache.

UPDATE Florin Cîţu: PSD ne-a arătat astăzi din nou că nu ştie cum să citească un buget. Ţipă pentru că a rămas fără sursa din buget prin care îşi finanţa toate afacerile ilegale

Premierul Florin Cîţu a declarat că PSD a demonstrat, la dezbaterile generale ale bugetului de stat pe 2021, că nu ştie cum se citeşte un astfel de proiect şi ţipă pentru că au fost lăsaţi fără sursă din buget prin care îşi finanţau toate afacerile ilegale. 

„Sursele PSD în ceea ce mă priveşte sunt la fel de proaste, ca multe lucruri pe care le face PSD, dar asta este, nu avem ce să facem. Mi-a plăcut că PSD ne-a arătat astăzi din nou că nu ştie cum să citească un buget. Cel mai mult afli despre oameni ce ştiu atunci când îi laşi să vorbească şi PSD astăzi a arătat, lăsându-i să vorbească, că PSD nu ştie ce este în acest buget, chiar nu ştie. Aşa că nu are sens să mai discutăm despre PSD. Aş vrea să le mulţumesc colegilor parlamentari de la PNL, USR, UDMR şi minorităţi pentru munca pe care au depus-o în ultimele zile, pentru susţinerea acestui buget, fără amendamente, în Parlamentul României. Este primul buget în ultimii 30 de ani de zile care pune în centru investiţiile şi reforma şi de aceea ţipă PSD. Românii trebuie să ştie că PSD ţipă din disperare. A rămas fără sursa din buget prin care îşi finanţa toate afacerile ilegale. Unii dintre ei au fost prinşi şi sunt la puşcărie, alţii urmează. Dar i-am lăsat fără sursa de finanţare şi de aceea ţipă aceşti oameni”, a declarat Cîţu.

Plenul reunit a luat pauza până la 18.30 şi apoi reia dezbaterile pe articole şi anexe la proiectul legii bugetului de stat şi proiectul legii bugetului asigurărilor sociale pentru 2021. Votul final va fi dat marţi, într-un alt plen comun al Camerei şi Senatului. 

UPDATE Simonis: Am înţeles eu greşit sau doamna Chichirău a spus că în afară de Dan Barna, Stelian Ion şi Claudiu Năsui nu e nimeni integru în Guvernul dumneavoastră?

Liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis a afirmat că nu ştie dacă a înţeles greşit sau nu, însă Cosette Chichirău a afirmat că Dan Barna, Stelian Ion şi Claudiu Năsui sunt singurii integrii din Guvern. 

„Am înţeles eu greşit sau doamna Chichirău a spus că în afară de Dan Barna, Stelian Ion şi Claudiu Năsui nu e nimeni integru în Guvernul dumneavoastră? Eu aşa am înţeles. Domnule premier fără portofoliu, Florin Vasile Cîţu, recunosc că am încercat să urmăresc cu atenţie discursul dumneavoastră anost şi plictisitor şi am remarcat două lucruri: unul când ne-aţi spus că v-a onorat propunerea şi desemnarea în funcţia de premier. Prima oară aţi dezertat, aţi dat bir cu fugiţii. Al doilea lucru pe care l-am remarcat au fost nişte glumiţe legate de alocaţii”, a spus Simonis.

El a adăugat că, după două luni de întârziere, Executivul a venit cu un buget al sărăciei, cu tăieri peste tăieri.

„Eu nu ştiu dacă aveţi copii, domnule Cîţu, dar nu cred că, de la dimensiunea funcţiei şi salariului dumneavoastră,  înţelegeţi nevoile copiilor şi ai căror părinţi au probleme. Aţi venit, după două luni de întârziere, cu un buget al sărăciei, cu tăieri peste tăieri. Le spuneţi pensionarilor şi nouă că nu aveţi bani pentru pensii. Uneori îi mai faceţi asistaţi sociali, dar aceştia sunt părinţii şi bunicii noştri care au muncit. Acum aceşti copii au nevoie mai mult decât oricând de aceste alocaţii majorate. Nu aveţi bani pentru vouchere de vacanţă, pentru transportul gratuit al studenţilor. Apropos domnule Orban a învins domnul Cîţu. Parcă voiaţi să bagaţi un amendament cu transportul gratuit pentru studenţi şi nu s-a mai întâmplat”, a completat liderul deputaţilor PSD.

UPDATE Claudiu Târziu: Bugetul este un dezastru, un buget al ruşinii naţionale

Liderul senatorilor AUR Claudiu Târziu a precizat, în plenul reunit că „bugetul este un dezastru, al ruşinii naţionale care loveşte în biserica noastră naţională, în pensionari. Nu e un buget cu care să vă lăudaţi şi cu care să mergeţi mai departe”.

UPDATE Cosette Chichirău: USR-PLUS e garantul integrităţii în acest guvern şi garantul reformelor în acest Guvern

Deputata USR-PLUS Cosette Chichirău a afirmat că USR-PLUS a ajuns la guvernare după 4 ani şi Alianţa este garantul reformelor în acest Guvern. Ea a mai declarat că avem în sfârşit un buget sănătos.

„USR-PLUS a ajuns, după 4 ani la guvernare. USR-PLUS e garantul integrităţii în acest guvern şi garantul reformelor în acest Guvern. USR-PLUS e garantul independenţei în justiţie. Vă promitem că USR-PLUS va susţine aceleaşi principii şi măsuri şi de la guvernare, şi din opoziţie, pentru că asta e adevărata măssură a unui partid, dacă atunci când ajunge la guvernare face spunea din opoziţie. PSD a avut ocazia să facă lucrurile pe care acum le cere, dar nu le-a făcut. Asta se cheamă ipocrizie. Iar noi vă vom arăta cum se face politica reală în România, politica corectă”, a spus Cosette Chichirău în plenul reunit de luni.

Despre buget, deputata USR-PLUS a precizat că bugetul pe 2021 este unul bazat pe investiţii.

„În sfârşit avem un buget sănătos, unul bazat pe investiţii care duce România în direcţia corectă. 14 din 18 ministere au bugete mai mari, veniturile cresc cu 40 miliarde, alocaţia pentru copii e mai mare ca anul trecut. Vom investi peste 3 miliarde lei în spitalele regionale de la Iaşi, Craiova, Cluj. Noi vom deschide şantierele pentru autostrăzile din Moldova. După 13 ani vom avea şantierele deschise pentru autostrăzile din Moldova. De ce nu continuăm politica de consum a PSD? Pentru că în România avem 5 milioane de salariaţi şi 5 milioane de pensionari şi un sfert de bugetari. Deci un salariat trebuie să întreţină un pensionar şi bugetari. Noi trebuie să facem investiţii mari ca să creştem salariile în privat ca să avem 7 milioane de salariaţi la 5 milioane de pensionari. Aceste lucruri le realizăm pe calea investiţiilor”, a completat Chichirău.

UPDATE Florin Roman: Singurul politician condamnat de o instanţă că a furat bani de la copii este Liviu Dragnea care acum se odihneşte în puşcărie

Deputatul PNL Florin Roman a precizat că PSD se pricepe cel mai bine la dezinformare şi minte când spune că este un buget al austerităţii şi scad veniturile.

„Înainte de a intra în dezbaterea tehnică o să am şi o abordare politică. V-am ascultat stimaţi colegi de la PSD şi vă întreb – unde aţi fost în ultimii 7 ani de zile? Nu cumva dvs aţi guvernat România şi aţi lasat-o în primă criză fără echipamente, materiale? Aţi furat. Aţi stat 7 ani la guvernare Singurul politician condamnat de o instanţă că a furat bani de la copii este şeful dvs Liviu Dragnea care acum se odihneşte în puşcărie pentru că a furat bani de la copii. Reprezentanţii PSD se pricep cel mai bine la dezinformare şi la circ. Nu cred că sunteţi mândru, domnule profesor Dîncu de unii dintre colegi. Vreau să vă întreb de ce aţi minţit românii spunând că este un buget de austeritate. În 2021 veniturile nu scad, ele cresc. Astfel pensiile sunt majorate cu 14%. Dacă s-ar fi confiscat din averile lui Liviu Dragnea, probabil erau bani pentru plata alocaţiilor”, a afirmat Roman, în plenul reunit.

UPDATE Senatoarea neafiliată Diana Şoşoacă, care a fost exclusă din AUR, i-a spus liderului PSD Marcel Ciolacu că îl aşteaptă la manifestaţia din 7 martie, însă i-a atras atenţia că participanţii nu vor purta mască de protecţie. Ea a adăugat că s-au spus în plenul reunit tot felul de nonsensuri despre bugetul pe 2021 şi a cerut să fie oprită starea de alertă în România, la fel cum a făcut Cehia. 

„Mulţumesc domnule Orban, nu ştiam că ştiţi să număraţi până la un minut. Mă gândeam de ce nu luaţi de la televiziunile particulare la care aţi plătit 70 milioane euro şi să daţi bani la copii. Aud aici numai nonsensuri cu privire la un buget de care habar nu aveţi. Opriţi odată starea de alertă cum a făcut Cehia şi o să vedeţi că merge bine România şi vedeţi ce fac inventatorii români. Domnule Ciolacu, vă aşteptăm la manifestaţia din 7 martie, dar vedeţi că noi nu purtăm mască”, a precizat Şoşoacă.

UPDATE USR-PLUS şi UDMR au anunţat că vor susţine în Parlament bugetul de stat pe 2021. 

UPDATE Deputatul PSD Sorin Grindeanu, fost premier, a avut o solicitare pentru Florin Cîţu.

„Vă cer să acceptaţi amendamentele noastre şi să încetaţi acest experiment economic de cavernă”, a spus Grindeanu, în plenul reunit de luni.

UPDATE „Asta e ţara lui impozit Vodă. La noi toţi perceptorii sunt la modă. Nu mai avem nici şcoli şi nici spitale, dar tot plătim la taxe infernale. România în ultimul timp la răscruce, nimic pe aicea nu se mai produce”, a afirmat liderul deputaţilor AUR George Simion. 

„Peste 3.000 de amendamente depuse şi tot atâtea respinse. Ne jucăm de-a democraţia, de-a parlamentarismul, ne facem că facem. Nu am văzut în bugetul ţării să nu avem un plan de ţară, să nu avem o idee ce facem peste 4 ani, peste 10 ani. V-am ascultat domnule premier, sunteţi aici alături de noi, domnule premier? Vorbeaţi despre mafia pesedistă. Peste un an, doi, trei o să vină un alt premier şi o să vorbească despre mafia pedelistă, penelistă şi tot aşa de la un an la altul. Nu putem continua aşa. Vorbiţi de politizare, de populism şi din 380 milioane lei alocaţi pentru administraţiile locale 360 milioane merg către cele conduse de PNL, USR-PLUS, UDMR. Acesta nu e populism? De ce nu aţi tăiat bani de la partidele politice? Puteaţi să o faceţi. Noi o să vă votăm bugetul, un buget de criză, dacă tăiaţi banii de la partide şi nu mă refer la toate partidele. AUR votează bugetul de criză dacă ne tăiaţi cele 4 milioane aferente. V-am spus că punem aceşti bani pentru construirea unui spital. Stă în pixul dumneavoastră să modificaţi. Nu vrem să luăm 4 milioane de euro. Avem şi noi 3 primari ai AUR. Nu vrem să ajungem la guvernare peste 4 ani şi să dăm bani cu dedicaţie pentru primarii noştri, fără a avea un plan de ţară. Mai avem amendamente pe care o să le votăm în stil caracteristic, dar aşteptăm. Acceptaţi ca cele 4 milioane euro să nu se ducă la partidul nostru, ci la construirea unui spital?”, a mai spus George Simion, la dezbaterea bugetului în plenul reunit.

UPDATE Deputatul PNL Bogdan Huţucă a afirmat, în plenul reunit, că „bugetul pentru anul 2021 a fost construit în contextul crizei sanitare, al crizei economice generate de pandemia COVID-19 şi al dezechilibrelor macroeconomice majore acumulate în anii premergători crizei”.

„Guvernul a fost constrâns să găsească resurse financiare pentru toate nevoile societăţii şi economiei româneşti şi, în acelaşi timp, să demareze şi un amplu proces de consolidare a finanţelor publice ale ţării. Să nu uităm că politicile prociclice promovate de PSD în anii 2017-2019 au eliminat orice spaţiu fiscal, care ar fi fost deosebit de util României în perioada crizei. Să nu uităm că în anul 2019, rapoartele Comisie Europene şi agenţiile de rating atrăgeau atenţia că România este statul UE cel mai vulnerabil din punct de vedere economic, în cazul declanşării unei crize economice. Aşadar, în ciuda contextului intern şi internaţional dificil, bugetul pentru anul 2021 reuşeşte să acopere toate obligaţiile financiare ale statului român: plata salariilor în sistemul public, plata pensilor majorate cu 14%, plata alocaţiilor majorate pentru copii, campania de vaccinare şi cheltuielile suplimentare din sistemul sanitar, plata măsurilor active pe piaţa muncii, asistenţa socială şi cheltuielile descentralizate la nivelul administraţiei publice locale”, a precizat Huţucă.

El a mai spus că  „bugetul pentru anul 2021, alocă o sumă record – cea mai mare din ultimele trei decenii - pentru investiţii publice. Vorbim despre 61,4 miliarde de lei direcţionate către proiecte majore care vor contribui la relansarea economiei”.

„Este de apreciat efortul Guvernului de a acoperi tot necesarul de cheltuieli, de a impulsiona investiţiile şi de a reduce progresiv deficitul bugetar. Vă rog să ţineţi seama de faptul că această construcţie bugetară este cu atât mai importantă cu cât Guvernul, în anul 2021, NU introduce impozite şi taxe noi şi nici nu le majorează pe cele existente. Mai mult, păstrează şi o parte dintre facilităţile fiscale de care au beneficiat operatorii economici în anul 2020. Fac această precizare pentru că în anii 2018-2019, proiectele de buget au fost prezentate în Parlament alături de majorări consistente de fiscalitate, care au dărâmat competitivitatea agenţilor economici români şi au afectat negativ puterea de cumpărare a românilor”, a explicat liberalul. 

Acesta a vorbit şi despre indicatorii de bază pe care a fost construit bugetul.

„Indicatori de bază pe care a fost construit bugetul pentru anul 2021 ne dau garanţia că în anul 2021 putem avea o creştere economică solidă şi vom înregistra o ameliorare a echilibrelor macroeconomice, interne şi externe. Astfel, se estimează pentru anul 2021:

- Un PIB mult mai mare decât în perioada anterioară pandemiei;

- O creştere economică de 4,3% din PIB, generată în mare proporţie de investiţii publice. În funcţie de performanţele pe care Guvernul le va demonstra în utilizarea fondurilor europene, creşterea economică poate să fie chiar mai mare decât cea pe care mizăm la început de an.

- O inflaţie medie anuală mică de 2,4%, care să păstreze relativ constantă puterea de cumpărare a populaţiei. Am pornit de la o inflaţie de peste 5% în anii 2017-2019, şi am ajuns la o inflaţie în jurul a 2%, comparabilă cu statele din regiune;

- Un salariu mediu net în creştere;

- Un număr mai mare de angajaţi în economie”, a explicat Huţucă.

„Bugetul pentru anul 2021 reprezintă semnalul cel mai clar al demarării unor ample reforme structurale, nu numai în plan economic, ci şi social şi al relaţiei dintre instituţii şi cetăţeni”, a adăugat deputatul PNL. 

„Avem la dispoziţie 4 ani în care trebuie să aşezăm pe baze noi marile sisteme publice. De aceea, este important ca reformele demarate anul acesta să fie urmărite cu maximă consecvenţă, fără ezitări şi fără amânări. Dacă Guvernul şi Parlamentul vor reuşi să menţină un ritm accelerat de reformă, atunci în orizontul anului 2024 putem să vorbim despre un stat modern şi un standard de viaţă asemănător mediei europene. Astfel, vom scoate largi categori de populaţie din situaţia de sărăcie şi de dependenţă faţă de stat, iar, la următoarele alegeri, cei care s-au obişnuit să facă tranzacţii electorale cu neajunsurile oamenilor, vor avea o mare surpriză”, a conchis Huţucă.

UPDATE - Ciolacu: Ştiţi la fel de bine ca mine că PSD nu a guvernat 30 de ani în România. Sunt amantele şi politrucii dvs în Guvern

„Domnule prim-ministru, ca de fiecare dată eu v-am ascultat cu mare atenţie, eu un mincinos mai patologic ca dvs nu cred că am cunoscut vreodată. Sunteţi la guvernare de un an şi jumătate, în diverse formule, dvs fiind ministru de Finanţe pe timpul domnului Orban şi acum premier. Ştiţi şi dvs şi şeful dvs, domnul Orban, domnule Orban cred că sunteţi ultimul brontozaur al politicii româneşti de 30 de ani, nu mai există niciun om cu atâta vechime în politică, ştiţi la fel de bine ca mine că PSD nu a guvernat 30 de ani în România. Sunt amantele şi politrucii dvs în Guvern. Am înţeles că PSD fură din buget. Eu îmi aduc aminte de Unifarm, nu era PSD formaţiunea politică care ne-a ţinut pe toţi în casă, în timp ce voi furaţi. Toate dosarele sunt la DNA, Curtea de Conturi. Chiar nu ţi-e ruşine să vii să spui că noi furăm? Vezi cine a fost la OLAF şi să îl rogi să dea cu subsemnatul, prietenul tău de coaliţie. Bugetul pe care l-aţi prezentat e o ruşine pentru România, e un buget în care nu aţi considerat oportun să investiţi în Sănătate şi Educaţie, sau să creşteţi alocaţii şi pensii, conform legilor în vigoare. Acesta e bugetul austerităţii şi veţi fi judecat de români pentru asta”, a declarat liderul PSD Marcel Ciolacu la tribuna plenului reunit.

El a mai spus că nu se aştepta ca premierul să încalce legea prin acea anexă la buget care alocă 380 milioane doar către administraţiile locale ale PNL, USR-PLUS şi UDMR.

„Eu, în schimb, domnule Cîţu nu mă aşteptam să veniţi cu un buget care încalcă legea, tocmai dvs care vă războiaţi cu Al Capone. Împărţirea banilor discreţionat din buget este o infracţiune, domnule Cîţu. E o premieră absolută anexa bugetar 7.03, nimeni nu şi-a permis în 30 de ani să vină cu o anexă direcţionată doar pentru anumite formaţiuni politice. Întotdeauna aceste lucruri s-au dezbătut în Parlament şi s-au adoptat în Parlament. Vrem să ştim criteriile pe care le-aţi folosit şi cine a justificat aceste alocări. Nu aţi avut bani de pensii, de alocaţii, pentru mineri, pentru profesori, în schimb aţi avut 380 milioane să daţi la PNL, USR şi UDMR”, a completat Ciolacu.

ŞTIREA INIŢIALĂ La deschiderea şedinţei de luni a plenului reunit, Ludovic Orban a anunţat că din totalul de 466 de deputaţi şi senatori şi-au înregistrat prezenţa până în acel moment 403.

„Înainte de a trece la ordinea de zi, cu ocazia zilei de 1 martie le transmit tuturor colegelor noastre – la mulţi ani, primăvară frumoasă, să fie fericite şi iubite”, a adăugat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Atunci când Florin Cîţu a venit la tribuna plenului s-au auzit aplauze în sală.

„Stimaţi colegi ai coaliţiei, stimaţi colegi din PNL, fără modestie vă spun că acest buget e cea mai importantă realizare de când am început această guvernare. E primul buget al acestui mandat de 4 ani al unei guvernări de centru-dreapta şi o să mă asigur, alături de colegii mei, că o să fie o guvernare de succes care o să aducă o viaţă mai bună pentru toţi românii. O să reuşim şi vom aduce reformă şi investiţii. Am tratat acest buget cu mare simţ de răspundere şi aici aş vrea să le mulţumesc colegilor din PNL pentru că votul lor e cel care m-a desemnat premier, m-a onorat şi mă responsabilizează. Este adevărat suntem o coaliţie în Guvern, iar PNL are cea mai mare pondere în această coaliţie. E responsabilitatea mea să mă asigur că PNL se va achita de toate îndatoririle acestei guvernări. Bugetul are două elemente definitorii la care eu ţin foarte mult – începem reforma în toate cotloanele statului român. Oprim 30 de ani de furt pesedist din buget, din bani publici. Şi al doilea, drumul României e în Europa şi alături de partenerii noştri din Alianţa Nord-Atlantică. Garantăm românilor securitate. Recomand celor din PSD să ia un pix şi o foaie şi să ia notiţe, cei care ştiu să scrie, bineînţeles”, a declarat premierul.

După mai multe huiduieli în sală, nişte parlamentari au adus două păpuşi şi le-au lăsat la prezidiul celor doi preşedinţi ai Camerelor.

În replică, Lludovic Orban a făcut apel să respecte Regulamentul de funcţionare a şedinţei plenului reunit.

„Fac apel să respectaţi Regulamentul celor două Camere. Probabil că păpuşile pe care le-aţi adus sunt păpuşile pe care le-aţi manipulat 30 de ani în administraţie şi guvernare şi păpuşile cu care i-aţi confundat pe români. Mă puneţi în situaţia de a cere chestorilor să instituie ordinea şi regulamentul în sală. Domnilor de la PSD vă rog să vă comportaţi civilizat, să lăsaţi circul deoparte”, a spus Orban.

Cei de la PSD au început să strige în sală cu privire la majorarea alocaţiilor pentru copii, iar premierul Cîţu le-a transmis că probabil vor şi ei alocaţii. 

„Nu aţi depăşit vârsta copiilor. Ştiam că alocaţiile sunt pentru copii, nu pentru parlamentari. Veţi primi alocaţie, însă trebuie să vă înscrieţi la şcoală”, a mai spus prim-ministrul.

Şeful Executivului a încheiat, spunând: „Românii trebuie să ştie că PSD ţipă aici în parlament nu pentru că nu sunt de acord cu el, ci pentru că nu îl înţeleg. Sunt disperaţi şi îşi dau seama că nu vor mai putea fura, timp de 4 ani de zile. Ţipă şi înjură şi pentru că cineva are curajul în 30 de ani – ajunge”.

Camera Deputaţilor şi Senatul dezbate luni proiectul legii bugetului de stat şi proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat, iar marţi e programat un alt plen reunit pentru votul final. Comisiile reunite de buget-finanţe au adoptat rapoarte favorabile la cele două iniţiative, în forma Guvernului, respingând peste 3.000 de amendamente. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.