Ordonanţa privind amânarea plăţii ratelor la bănci va fi corectată în şedinţa de Guvern de luni şi va fi publicată imediat, a anunţat ministrul finanţelor Florin Cîţu, care preci\ează că OUIG nu va fi retrasă, după ce liderul PSD, preşedintele Camerei Marcel Ciolacu a prezentat un document prin care secretarul general al Guvernului Antonel Tănase cerea retragerea ordonanţei de la publicarea în Monitorul Oficial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ordonanţa care amână plata ratele romanilor până la 9 luni(!!!) nu este retrasă! Câteva observaţii ale MFP care clarificau mai multe discuţii apărute în spaţiul public au fost omise din varianta trimisă spre publicare”, a anunţat pe Facebook Cîţu/

El a precizat că  în şedinţa de guvern de la ora 17:00 această eroare va fi corectată.

”Varianta cu toate observatiile incluse se va publica dupa sedinta de guvern de astazi”, a anunţat ministrul.

Anterior, liderul PSD MArcel Ciolacu a anunţat retragerea de la publicare a ordonanţei privind amânarea ratelor, calificând-o drept ”o nouă dovadă de prostie şi haos în care acest Guvern aruncă românii şi firmele româneşti”.

”Toată lumea a aşteptat de la Guvern măsuri concrete, ferme şi rapide. De aceea au fost învestiţi de Parlament. Dacă nu sunt în stare, măcar să nu încurce şi mai mult prin hotărârile adoptate! Românii şi firmele româneşti au nevoie de sprijin real, nu de un Guvern care să le facă situaţia şi mai grea. Nimeni nu mai are nici răbdare şi nici timp de a sta după bâlbele şi prostiile Guvernului!”, a scris Ciolacu pe Facebook, prezentând documentul prin care secretarul general al Guvernului cerea retragerea ordonanţei d ela publicare.

El a anunţat că va fi adoptat în această săptămână în Parlament proiectul PSD care prevede amânarea ratelor fără ”dobândă la dobândă” şi fără penalităţi!

”Izolaţi-l pe Cîţu, până nu distruge de tot economia românească!”, încheia Ciolacu postarea.

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a anunţat joi, adoptarea Ordonanţei privind suspendarea plăţii ratelor bancare, actul normativ prevăzând că de această posibilitate pot beneficia persoanele fizice şi juridice a căror activitate a fost afectată de pandemia Covid-19.

Solicitarea pentru amânarea ratelor se poate până la încetarea stării de urgenţă, ea putând fi depusă electronic sau telefonic, fără a fi nevoie de semnarea unor acte adiţionale.

Potrivit actului normativ, "se suspendă la cererea debitorului cu până la 9 luni, dar nu mai mult de 31.12.2020”. 
Luni era aşteptată adoptarea normelor de aplicare a OUG.
 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.