Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a declarat luni, după şedinţa conducerii PSD, că senatorii social-democraţi vor vota legea privind carantina şi izolarea după ce premierul Ludovic Orban şi ministrul Sănătăţii vin în Parlament, pentru a explica prevederile proiectului legislativ şi de ce l-au înaintat atât de târziu. Ciolacu a explicat din nou că legea nu are avizul Ministerului Justiţiei. De asemenea, el a afirmat că PSD a votat legea la Cameră, pentru a nu tergiversa dezbaterile şi pentru ca aceasta să ajungă la Senat, care este Cameră decizională. Guvernul a transmis luni că premierul Ludovic Orban sau miniştrii nu au fost invitaţi la dezbaterile din Parlament în legătură cu legea privind carantina şi izolarea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Guvernul transmite că premierul Ludovic Orban sau miniştrii nu au fost invitaţi la dezbaterile din Parlament în legătură cu legea privind carantina şi izolarea

”Nu au venit în faţa parlamentarilor nici premierul, nici ministrul Sănătăţii, nici ministrul Justiţiei, dl Arafat nefiind un membru de partid, nici PNL, nici PSD. Pur şi simplu ne-a prezentat opinia sa ca specialist, fără să îngrădim libertăţile oamenilor. Acest lucru trebuia să îl facă premierul. Mai mult, legea nu a avut avizul Ministerului Justiţiei. Nu se va vota legea în Senat, până când premierul şi ministrul Sănătăţii nu vor veni să lămurească toate aspectele în discuţie, în acest moment”, afirmat liderul PSD.

”Nu putem accepta această lege şi nu putem vota această lege”, a afirmat Ciolacu. 

”Este pentru a doua oară când PNL şi onor Guvernul Orban au lăsat România într-un vid legislativ. Nuuştiu cât mai putem suporta astfel de greşeli majore, nu neapărat faţă de clasa politică, cât faţă de români, Este nepermis să stăm de o lună de zile şi să aşteptăm în ultimul moment să venim cu o lege la Parlament, când lucrurile erau foarte clare, restrângerile de drepturi nu se pot face decât prin Parlament. Legea făcută de Orban este o lege proastă. Am încercat la Camera Deputaţilor, cu ONG-urile, să avem un punct de vedere transparent asupra legii. O să continuăm la Senat dezbaterile, atât cu CSM-ul cât şi cu organizaţiile care luptă pentru drepturi şi libertăţi. Nu putem accepta această lege şi nu putem vota această lege”, a afirmat Ciolacu.
 
El a remarcat că singurul care a venit în Parlament este secretarul de stat Raed Arafat.
 
Conform lui Marcel Ciolacu, legea este în continuare o lege proastă.
 
”A trecut prin Cameră modificată aproape 80%, dar mai sunt aspecte de modificat. Să arăt că sunt responsabil, nu am prelungit votul la Camera Deputaţilor, am înaintat-o Senatului, unde colegul meu Robert Cazanciuc şi alţi colegi ai mei mai specializaţi să aibă discuţii. Modificăm articole aflate în vigoare. Am avut în discuţie acest lucru, încă de la început de când a plecat din Cameră. Nu vor exista în lege articole noi introduse. Nu vor fi modificări fundamentale. Am avut discuţia cu dl Cazanciuc şi Corlăţean înainte de a fi votată la Camera Deputaţilor”, a afirmat Ciolacu.
 
El a reluat afirmaţia conform căreia legea va fi votată când premierul şi ministrul Sănătăţii vor veni în faţa senatorilor şi vor prezenta toate aspectele şi mai ales de ce nu are avizul Ministerului Justiţiei legea. 
 
”Cred că PSD a dovedit încă o dată că este responsabil, ţinând cont de rapiditatea cu care a fost adoptată la Cameră. Nu putem încălca libertăţile oamenilor, doar pentru că Guvernul nu a putut veni cu o lege serioasă”, afirmat liderul PSD.
 
Acesta a mai spus că Guvernul României ştia că nu poate lăsa un vid legislativ. Marcel Ciolacu a susţinut abordarea graduală cu privire la carantină.
 
”Există în legislaţia europeană astfel de abordare. Venim la comisie cu această propunere. Cu alte cuvinte, nu te ia direct din casă şi te duce la carantină. Sunt anumite acte medicale şi în funcţie de gravitatea cercului în care te învârţi să pună aceste condiţii. Nu aţi dori să îl întrebaţi pe Orban ce a dorit în această lege? În jumătate de oră, am înţeles că încep dezbaterile la Comisia juridică”, a susţinut el.
 
Ciolacu a susţinut că deja există o invitaţie adresată premierului, amintind răpunsul actuia, vineri, la Tulcea, când a spus cănu trebuie să vină.
 
”Preşedintele Senatului sunt ferm convins că a şi făcut lucrul acesta (o adresă oficială pentru a invita premierul în Parlament – n.r.)”, A afirmat liderul PSD.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.