Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, a atras atenţia că judeţul pe care îl conduce poate rămâne fără apărare în faţa coronavirusului, după ce Ministerul Sănătăţii ar fi desfiinţat două spitale - suport din Timişoara, printr-un ordin ”neasumat de Nelu Tătaru, ci de un secretar de stat”. Dobra mai atrage atenţia că nici până acum Guvernul nu a intervenit în cazul comunei Sacoşu Turcesc, unde mai multe persoane, inclusiv primarul şi o parte din familia acestuia, au fost depistaţi pozitiv cu covid - 19. Grupul de Comunicare Strategică precizează că nu s-au operat modificări la lista iniţială a spitalelor-suport

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Grupul de Comunicare Strategică a precizat, sâmbătă seară, că nu s-au operat modificări la lista iniţială a spitalelor-suport. 

”Lista a fost emisă prin ordin al ministrului Sănătăţii, publicat în Monitorul Oficial”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Judeţul Timiş poate rămâne fără apărare în faţa coronavirusului! Acum două zile atrăgeam atenţia că, în plină criză provocată de coronavirus, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a venit la Timişoara pentru o întâlnire politică şi nu pentru una în care să analizeze actuala criză medicală şi să vină cu soluţii. Iată că am avut dreptate! După vizita sa, judeţul Timiş poate să rămână fără apărare în faţa Covid-19, iar toată presiunea să fie exercitată pe Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş, unitate principală, care a ajuns la capacitate maximă. Rămân în lista de suport, Spitalul Judeţean din Timişoara şi, surprinzător, Spitalul Municipal din Lugoj, o unitate unde multe cadre medicale sunt deja infectate. Toate aceste modificări se regăsesc într-un Ordin al Ministerului Sănătăţii, neasumat de Nelu Tătaru, ci de un secretar de stat, act care scoate din lista unităţilor de sprijin, Spitalul Municipal Timişoara şi Spitalul CF”, atrage atenţia Călin Dobra, preşedintele CJ Timiş, într-o postare pe Facebook.

Dobra îi transmite ministrului Sănătăţii că are datoria morală de a explica cetăţenilor din Timiş această decizie.

”Cine a hotărât nemernicia asta, fără precedent la nivel naţional? De ce se întâmplă asta la Timişoara? Cine e laşul? Cine nu vrea să lupte cu acest virus păcătos? Cine fuge de responsabilitate? Domnule ministru Nelu Tătaru, aveţi datoria morală să le explicaţi cetăţenilor din Timiş decizia care s-a luat. De ce vine această hotărâre după întrunirea strict politică la care aţi participat zilele trecute în judeţul nostru? Refuz să cred că e o coincidenţă…”, mai scrie Dobra.

Liderul Consiliului Judeţean Timiş mai atrage atenţia că Guvernul nu a intervenit în comuna Sacoşu Turcesc unde au fost infectate cu coronavirus mai multe persoane, inclusiv primarul şi o parte din familia acestuia.

”Mai mult decât atât, am atras, în repetate rânduri, atenţia asupra situaţiei de la Sacoşu Turcesc. Nici până acum Guvernul nu a intervenit acolo, iar localitatea poate deveni un nou focar pe harta României. Până şi primarul este infectat, iar cetăţenii se simt fără apărare. Deciziile de la nivel central privind acest caz au lipsit cu desăvârşire! Există vreun interes?! Reacţionaţi domnilor guvernanţi! Nu mai ignoraţi Timişul! Nu vă jucaţi cu sănătatea oamenilor!”, mai scrie Dobra.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, s-a aflat zilele trecute într-o scurtă vizită, în judeţul Timiş, la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara unde a dorit să felicite colectivul unităţii medicale pentru rezultatele în lupta împotriva coronavirusului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.