Secretarul general al PNL Robert Sighiartău a lansat un atac dur la adresa preşedintelui partidului Ludovic Orban luni, în şedinţa conducerii liberale, reproşându-i declaraţiile din weekend la adresa sa şi a altor colegi de partid, acuzându-l că joacă murdar şi recomandându-i să iasă din politică cu fruntea sus. El i-a mai spus lui Orban că nu mai este cel care a câştigat la Congresul din 2017 şi că seamănă tot mai mult cu Liviu Dragnea ca manieră de a conduce un partid. Şi Florin Roman a lansat un atac la adresa lui Orban şi a apropiaţilor acestuia, pornind de la faptul că Antone Tănase l-a numit ”lichea”, ”Sunt Florin Roman şi sunt o lichea, conform lui Antonel Tănase”, a afirmat Roman în şedinţă, spunând că aştepta scuze publice. El s-a adresat lui Orban spunând: ”Eu nu ştiu ce făceaţi la guvern, probabil bârfe, şuşanele, când noi ne luptam in Parlament”. El a acuzat existenţa unei campanii neasumate împotriva premierului Florin Cîţu. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că la negocierile pe care le-a purtat pentru formarea coaliţiei a fost respectat mandatul pe care l-a avut din partea forurilor statutare, în ciuda acuzaţiilor din interior că ar fi trădat interesele PNL. ”Sunt un om care respectă democraţia, respect drepturile fiecărui membru al PNL”, a declarat Orban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Ludovic Orban, despre negocierile pentru formarea coaliţiei: Toate negocierile s-au derulat pe baza unui mandat pe care l-am respectat 100%

 

Surse participante la şedinţă au relatat pentru News.ro că Sighiartău i-a spus lui Orban că a ”coborât atacul mult prea jos”. 
 
În replică la acuzaţiile preşedintelui PNL potrivit cărora a fost abandonat de Sighiartău, Raluca Turcan şi de Rareş Bogdan în timpul negocierilor pentru formarea actualei coaliţii guvernamentale, secretarul general al PNL a precizat că a ales să nu fie în echipă atunci când Orban a trădat partidul iar interesul acestuia a fost mai presus decât acela al PNL.
 
”Atunci când aţi cedat trei ministere de dezvoltare pentru a vă asigura şefia Camerei Deputaţilor, care revenea USR”, a explicat Sighiartău, conform surselor citate.
 
El i-a spus lui Orban că a cedat cele trei ministere într-o discuţie tête-à-tête cu preşedinţii partidelor din coaliţie, pentru a ajunge preşedinte la Cameră. 
 
Sighiartău i-a spus că mai rămâne să ameninţe că va pica propriul guvern precum Dragnea sau să facă ceea ce a făcut Călin Popescu Tăriceanu, mabii ieşind din viaţa publică ruşinos. 
 
”Domnule Orban, înţeleg că e un moment greu, dar va rog să ieşiţi din politică cu fruntea sus”, i-a spus Robert Sighiartău şefului său de partid.
El i-a amintit că a promis o campanie internă bazată pe fair play şi a ales să joace murdar, cu atacuri şi ameninşări. În loc de adevăr aţi ales minciuna. În loc de democraţie liberală în propriul partid aţi ales regimul unipersonal în care dvs sunteţi totul şi v.aţi înconjurat de Yesmeni.
 
”L-aţi abandonat pe acel Ludovic Orban care a câştigat Congresul din 2017 şi în care am crezut, alături de care am fost. Dumneavoastră  şi nu altcineva l-aţi abandonat şi trădat pe acel Ludovic Orban. Dumneavoastră şi nu altcineva aţi părăsit adevărul,  Spiritul liberal şi democratic”, a declarat secretarul general al PNL.
 
Acesta i-a spus lui Orban cu nu mai este cel care a câştigat Congresul din 2017 şi că seamănă tot mai mult cu Liviu Dragnea ca manieră de a conduce un partid. 
 
Ludovic Orban a afirmat sâmbătă că a fost părăsit de către echipa de negociere pentru alcătuirea coaliţiei desemnată de PNL din care făceau parte Raluca Turcan, Rareş Bogdan şi Robert Sighiartău, iar aceştia au încercat să convoace un BPN al partidului pentru a arunca în aer formarea coaliţiei de guvernare.
 
Mai mult, referitor la Sighiartău a afirmat: ”Unde s-a mai văzut într-un partid ca un Secretar General care este propus de Preşedintele PNL să se întoarcă împotriva Preşedintelui PNL, ca să se agaţe să stea în continuare Secretar General al partidului. Eu vă mărturisesc că nu există aşa ceva în niciun partid politic. Cu toate acestea, am acceptat lucrurile respective. Până la urmă oamenii au dreptul la opţiune, au drept şi la uitare”.
În replică, Raluca Turcan a declarat că adevărul este cunoscut în tot partidul şi anume faptul că liderul PNL a renunţat la trei ministere importante - Fonduri Europene, Transporturi şi Dezvoltare pentru a obţine funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.
 
„Orice penelist responsabil avea dreptul să fie nemulţumit de această tranzacţionare care pe fond a afectat PNL, prin forţa pe care o are în Guvern”, a mai spus ministrul Muncii.
 
„Nu cred că sunt declaraţiile domnului Orban, pentru că înseamnă că nu sunt adevărate. La împărţirea ministerelor au participat doar preşedinţii de partid, nici măcar premierul desemnat”, a fost comentariul lui Florin Cîţu.
 
La rândul ei, Alina Gorghiu a precizat că „victimizarea poate fi o strategie pentru unii, dar trebuie combătută cu adevărul în interiorul PNL”.
 
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan l-a rugat pe Ludovic Orban să înceteze să ducă o campanie murdară şi consideră că afirmaţiile liderului liberalilor trebuiau ţinute în interiorul partidului. „S-ar putea ca nervii mei, care şi aşa sunt întinşi la maxim, să plesnească şi atunci lucrurile vor arăta extrem, extrem de rău şi nu cred că e bine pentru nimeni, în niciun caz pentru el”, a adăugat eurodeputatul PNL.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.