Preşedintele interimar al PNL Timiş, Alin Nica, unul dintre cei trei candidaţi pentru funcţia de preşedinte al filialei la alegerile care vor avea loc sâmbătă, şi-a cerut scuze public pentru scandalul de la PNL Timişoara şi a lansat un atac la adresa fostului primar al Timişoarei şi fost preşedinte al PNL Timiş Nicolae Robu. Nica a declarat că întreg scandalul a fost provocat de "fauna care a crescut în jurul fostului primar" şi că Nicolae Robu ar putea fi sancţionat, dacă se dovedeşte că a încălcat statutul partidului. În replică, Nicolae Robu a transmis că nu se coboară "la nivelul acestor personaje" care au făcut "irespirabilă" atmosfera în PNL. Robu afirmă că Nica l-a susţinut pe contracandidatul său, în timpul campaniei electorale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Nicolae Robu reacţionează la declaraţiile lui Alin Nica: Nu cobor la nivelul acestor personaje de o josnicie dusă dincolo de orice limită/ Aceşti indivizi au făcut atmosfera în PNL Timiş irespirabilă

 

 
"Îmi cer scuze pentru evenimentele neplăcute prin care a trecut PNL Timiş. Chiar dacă nu am provocat eu şi colegii mei, ba din contră am încercat să le evităm, dar cred că acest gest de a-mi cere scuze membrilor şi timişorenilor care s-au simţit lezaţi este necesar. Aceşti 20-30 de oameni care au provocat scandalul sunt adevatata moştenire PNL Robu. Este fauna care a crescut în jurul fostului primar (...) i-au asigurat o perdea de protecţie. Grupul de forţă din jurul lui Robu s-a trezit fără privilegii şi a acţionat violent, pe măsură, într-un cuvânt”, a declarat Alin Nica, vineri, într-o conferinţă de presă.
 
Preşedintele interimar al PNL Timiş, Alin Nica, a adăugat că a început "curăţenia" în PNL Timiş prin excluderea scandalagiilor.
 
"Am început curăţenia, am început excluderea acestui grup, dar nu avem cum să îi dăm afară într-un timp atât de scurt. Am greşit crezând că talibanii lui Robu pot deveni buni liberali. Preţul e foarte mare şi îl vom deconta noi, cei care muncim pentru acest partid, în timp ce creatorul acestui mecanism odios scrie pe Facebook şi se lamentează. Cred că o competiţie internă nu trebuie transformată într-un război sinucigaş. Competiţia de la Timişoara nu a fost doar ce am văzut la nivel local, a fost într-adevăr echipa lui Tabără care îl susţine pe Florin Cîţu şi gaşca lui Ambruş şi Chira, susţinătoare a echipei Ludovic Orban, aceasta a fost doar transpunerea de la nivel naţional, aici pe plan local”, a explicat Nica.
 
El a susţinut că, dacă se merge pe acest drum al confruntărilor, PNL ar putea avea soarta PNŢCD.
 
"Întrebarea mea este: încotro ducem acest partid? Pentru că dacă mergem pe acest drum al confruntărilor fără ieşire, ne îndreptăm spre o direcţie care duce la ruperea PNL. Trebuie să fim atenţi la felul în care ducem aceste campanii interne, când ajungem la aceste războaie fără cale de întoarcere ne va fi greu să stăm apoi la masă şi să discutăm deschis, fără resentiment. Nu avem nevoie de dezbinare, dimpotrivă, de unitate, să vedem, să descoperim, dacă mai putem, ce ne uneşte, ce ne poate aduce împreună pentru că asta ne face mai puternici. Să renunţăm la atacuri violente, altfel drumul PNL e în jos, putem pierde guvernarea şi nici nu vreau să mă gândesc că am putea avea soarta PNŢCD”, a declarat Nica.
 
Nica a subliniat că alegerile de sâmbătă sunt un punct de cotitură şi că nu se doreşte construirea unui "partid de interlopi".
 
"Alegerile de sâmbătă sunt pentru PNL Timiş un punct de cotitură, începem reconstrucţia partidului şi ştiu că va fi foarte greu pentru că nu începem de la zero, începem de la minus 100 după evenimentele de la alegerile PNL Timişoara. Mi-e greu să înţeleg ce a vrut gruparea interlopă. Chiar dacă câştigau, imaginea avea de suferit. Sunt un om optimist şi văd ce putem face bine şi ce putem învăţa din astfel de momente. Am primit multe lecţii în aceste zile şi vă asigur că vom fi mai atenţi la oamenii din jurul nostru. Nu construim un partid de interlopi aşa că Nicolae Robu îi poate recupera în dubiosul proiect de a redeveni primar”, a afirmat Alin Nica.
 
Întrebat dacă Nicolae Robu va fi sancţionat sau chiar exclus din partid, după aceste acuzaţii, Nica a declarat ca acesta ar putea fi sancţionat, dacă va încălca statutul partidului.
 
"Dacă va nesocoti statutul PNL, evident că orice membru PNL se poate regăşi în această postură. Am informaţii că a fost clar în spatele acestor mişcări şi chiar le-a stimulat şi încurajat. Atunci când vor fi dovezile indubitabile şi când va ieşi şi în afara partidului să facă astfel de afirmaţii, atunci vom vedea. Depinde de gravitatea situaţiei, dar nu aş merge aşa de departe”, a declarat Nica.
 
La alegerile de sâmbătă, trei candidaţi sunt înscrişi la funcţia de preşedinte al PNL Timiş: Sorin Munteanu, Claudiu Chira şi Alin Nica.
 
Un scandal a izbucnit la conferinţa de alegeri a PNL Timişoara din 3 iulie, după ce cele două tabere ale candidaţilor pentru funcţia de preşedinte, Raul Ambruş şi Cosmin Tabără, nu s-au înţeles în privinţa delegaţilor. Preşedintele interimar al PNL Timiş, Alin Nica, a cerut suspendarea conferinţei de alegeri şi a părăsit sala alături de candidatul Cosmin Tabără şi cei care îl susţineau pe acesta. Rămaşi în sala de conferinţe, susţinătorii lui Ambruş au format o nouă comisie de organizare a alegerilor şi au continuat şedinţa alegându-l pe acesta în funcţia de preşedinte al PNL Timişoara.
 
Conducerea interimară a PNL Timiş a anulat aceste alegeri si a organizat o nouă rundă în 31 august. Pentru funcţia de preşedinte al PNL Timişoara s-au inscris 18 candidaţi, printre care şi Raul Ambruş, a cărui candidatură a fost respinsă, după ce a fost suspendat din partid.
 
Rând pe rând, mai mulţi candidaţi s-au retras, iar în final au rămas viceprimarul municipiului Timişoara, Cosmin Tabără, şi deputatul Claudiu Chira. Tabără a fost declarat câştigător al acestor alegeri.
 
Nici alegerile din 31 august nu au fost lipsite de incidente, mai mulţi membri fiind nemulţumiţi că nu s-au regăsit pe convocator şi nu au putut intra în sala de conferinţe.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.