Adrian Câciu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, anunţă miercuri că ”este inacceptabil ca unii functionari ai MIPE să dea consultanţă în privat, prevalându-se de o legislaţie mult prea permisivă”. ”Ne vom despărţi rapid de toti care nu înteleg ce înseamnă serviciul public. Faptele acestor indivizi aruncă o pată incorectă asupra celor ce muncesc cinstit în minister”, mai spune Câciu. Ministrul anunţă că în perioada imediat următoare va prezenta Guvernului o ordonanţă prin care vom stabili clar care sunt restricţiile si constrângerile pe care trebuie să le aibă un funcţionar care lucrează cu fonduri europene şi guvernamentale, mai ales restricţia de oferi consultanţă. Anunţul vine după ce Radio Europa Liberă a relatat că firma unui consilier superior la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), a reuşit să încheie contracte de consultanţă de aproape 715 mii de euro într-o săptămână.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Şmecheria se încheie începând de azi! Este inacceptabil ca unii funcţionari ai MIPE să aibă astfel de preocupări şi să dea consultanţă în privat, prevalându-se de o legislaţie mult prea permisivă, în loc să îsi vadă de atribuţiile pe care le au şi pentru care sunt plătiţi din bani publici. Ne vom despărţi rapid de toţi care nu înţeleg ce înseamnă serviciul public”, anunţă ministrul Adrian Câciu într-o postare pe Facebook.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene precizează că ”faptele acestor indivizi aruncă o pată incorectă asupra celor ce muncesc cinstit în MIPE şi care au făcut ca această instituţie să aibă cele mai bune rezultate în materia absorbţiei de fonduri europene şi de finanţare a dezvoltării economiei româneşti”.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”În perioada imediat următoare voi prezenta Guvernului o ordonanţă prin care vom stabili clar care sunt restricţiile si constrângerile pe care trebuie să le aibă un funcţionar care lucrează cu fonduri europene şi guvernamentale, mai ales restricţia de oferi consultanţă în acest domeniu!”, spune Adrian Câciu.

Ministrul a mulţumit reprezentanţilor mass-media şi tuturor cetăţenilor care sesizează altfel de anomalii inacceptabile.

”În mandatul pe care-l am de ministru al MIPE nu voi ezita să iau măsuri imediate şi să înăspresc legislaţia dacă etica şi moralitatea nu mai reprezintă principii profesionale pentru o parte dintre funcţionari”, mai spune Câciu.

Într-o singură săptămână, firma Funding Plan Investment SRL, deţinută de Bogdan Dragoş Marinescu, consilier superior la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), a reuşit să încheie contracte de consultanţă de aproape 715 mii de euro (3,55 milioane de lei), a relatat marţi Radio Europa Liberă.

Conform aceleiaşi surse,  ziua de 27 octombrie, adică exact cea în care s-a publicat OUG de reducere a cheltuielilor bugetare, a fost pentru consilierul din MIPE cea mai profitabilă – a obţinut contracte de aproape 500 de mii de euro (2,4 milioane de lei).

Înfiinţată în 2019, fără niciun angajat raportat în 2022, firma a reuşit să adune contracte din bani publici de peste 1 milion de euro (5,7 milioane de lei), în ultimii trei ani.

Bilanţul Funding Plan Investment pentru o singură zi, 27 octombrie – 2,4 milioane lei.

Bogdan Dragoş Marinescu, patronul firmei de consultanţă, nu crede că există nicio incompatibilitate între funcţia pe care o ocupă la stat, de consilier în Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, şi activitatea sa din privat.

„Conform legii, incompatibilitate este atunci când desfăşor activităţi de consultanţă conform fişei postului”, a explicat Bogdan Marinescu, pentru Europa Liberă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.