Fiul primarului oraşului Deta Călin Roman, care a fost condamnat la doi ani şi două luni de închisoare cu executare după ce a fost implicat în mai multe scandaluri fiind apoi reabilitat la cerere, dar şi un primar care a participat la mai multe emisiuni de divertisment sau concursuri muzicale sunt printre candidaţii PNL la alegerile locale din judeţul Timiş. Liderul filialei, Nicolae Robu, spune că nu are ce să îi reproşeze lui Roman, despre care afirmă că a fost ”prins într-o circumstanţă nefericită” şi că ”va face treabă bună din postura de consilier judeţean”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Călin Roman este candidat al PNL pentru Consiliul Judeţean Timiş, el ocupând locul 11 pe listă.
 
Călin Roman este fiul primarului în funcţie din oraşul Deta, Petru Roman, care la rândul său şi-a depus candidatura pentru un nou mandat, al patrulea. 
 
 
În luna octombrie 2013, Călin Roman a fost condamnat de Curtea de Apel Timişoara la trei ani de închisoare cu executare, pentru încăierare, după ce, în anul 2011, el şi fratele său, Bogdan Roman, dar şi alte trei persoane au fost implicaţi într-o altercaţie în centrul oraşului Deta. Atunci, în urma unei anchete, procurorii au stabilit că fiul cel mare al edilului din Deta este cel care a folosit un cuţit, lovind un rival. 
 
Ulterior, Călin Roman a fost trimis din nou în judecată, în 2014, într-un nou dosar penal de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Deta care au constatat că acesta deţinea fără drept mai multe arme. 
 
Călin Roman a fost condamnat, în final, la doi ani şi două luni de închisoare după ce i-au fost contopite ambele pedepse. El a fost încarcerat în Penitenciarul Timişoara. 
Potrivit adevărul.ro, la începutul acestui an, fiul primarului din Deta a obţinut reabilitarea care îi permite, conform statutului PNL, să candideze pe listele partidului. Sentinţa din procesul prin care Călin Roman a cerut reabilitarea scoate la iveală argumentele pe care fiul primarului din Deta le-a adus pentru a-i convinge pe judecători că s-a cuminţit. Astfel, Roman a arătat că termenul de reabilitare de 4 ani s-a împlinit, iar în toată această perioadă nu a săvârşit nicio altă faptă penală. De asemenea, Călin Roman a arătat că din 23.08.2016 este angajat la Aquatim, societatea de apă şi canal care este deţinută de Consiliul Local Timişoara şi care operează în aproape tot judeţul Timiş. Potrivit sentinţei de reabilitare pronunţate de Judecătoria Deta, în luarea deciziei au contat argumentele aduse de Roman şi faptul că este angajat în cadrul Aquatim. „Din certificatul de cazier depus la dosar rezultă că petentul nu a mai săvârşit altă infracţiune în interiorul termenului de reabilitare, fiind îndeplinite astfel condiţiile reabilitării”, se arată în sentinţa Judecătoriei Deta.
 
Preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, spune că nu are ce să îi reproşeze lui Călin Roman, care a fost ”prins într-o circumstanţă nefericită”.
 
”În ceea ce îl priveşte pe Călin Roman, este un tânăr care a fost, la un moment, prins într-o circumstanţă nefericită în urma căreia a avut de plătit. A plătit pentru asta. Eu l-am cunoscut abia în ultimii doi ani, vreau să vă spun. Şi l-am cunoscut ca un tânăr foarte serios, care îşi face treaba la locul de muncă şi în partid a muncit. Este cu bun simţ, nu am ce să îi reproşez. Într-o societate democratică există instituţia reabilitării. Nu poate să plătească toată viaţa pentru o greşeală care a făcut-o la un moment, într-un context, repet, nefericit. Drept urmare, l-am acceptat pe listă şi chiar pe o poziţie foarte bună. Sunt convins că va face treabă bună şi din postura de consilier judeţean”, afirmă Nicolae Robu.
 
 

 
Printre candidaţii PNL se află şi un primar al unei comune de lângă Timişoara care, în ultimii ani, a participat la emisiuni de divertisment cum ar fi ”Vocea României” sau ”Chefi la cuţite”, dar şi la concursul Eurovision, faza naţională.
 
 
Este vorba despre primarul comunei Dudeştii Noi, Alin Nica, care acum ţinteşte postul de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş.
 
 

 
Nica a fost ales în anul 2004 primar al comunei Dudeştii noi, la acel moment el fiind cel mai tănăr primar din ţară, având doar 23 de ani.
 
 
Pe listele PNL pentru Consiliul Local Timişoara, pe locul 10 se află avocatul Cosmin Tabără - Amânar. Acesta este fiul fostului ministru al Agriculturii Valeriu Tabără şi soţul gimnastei Simona Amânar.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.