Deputatul Mihai Poliţeanu şi consilierul local ploieştean Mihai Tonsciuc propun un proiect de Hotărâre care prevede Retragerea titlului de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti acordat în anul 2005 lui Sebastian Ghiţă de către Consiliul Local Ploieşti. „Oameni ca Ghiţă au scârbit lumea de politică şi politicieni şi îi fac pe unii dintre români să se îndoiască de funcţionarea democraţiei. Fiindcă noi vrem să dăm un semnal de alarmă, şi să arătăm că nu poţi să furi ca-n codru şi, în acelaşi timp, să fii pus pe un piedestal, am propus retragerea titlului de cetăţean de onoare al Ploieştiului”, îşi motivează cei doi politicieni iniţiativa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Mihai Poliţeanu, fost preşedinte al USR Prahova, şi Mihai Tonsciuc, consilier local al municipiului Ploieşti, au anunţat miercuri că propun retragerea titlului de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti acordat de către Consiliul Local Ploieşti în anul 2005 lui Aurelian Sebastian Ghiţă, aflat în Serbia, unde a fugit în Serbia după pe numele său au fost deschise mai multe anchete în care este acuzat de corupţie.
 
„La data acordării titlului de cetăţean de onoare, Sebastian Ghiţă nu respecta criteriile acordării acestui titlu, iar de la data acordării titlului până în decembrie 2022, acesta a acumulat toate atributele contrare criteriilor şi valorilor care stau la baza definiţiei de cetăţean de onoare al Ploieştiului”, susţin cei doi iniţiatori.
 
Poliţeanu şi Tonsciuc mai spun despre Sebastian Ghiţă că „acest individ este exponentul clasei politice ploieştene şi, din păcate, şi naţionale”.
 
„Foarte asemănător cu alţi oameni cu notorietate, de exemplu Udrea şi Oprescu, a făcut politică strict pentru îmbogăţirea personală prin furt de bani publici. Oameni ca Ghiţă au scârbit lumea de politică şi politicieni şi îi fac pe unii dintre români să se îndoiască de funcţionarea democraţiei. Fiindcă noi vrem să dăm un semnal de alarmă, şi să arătăm că nu poţi să furi ca-n codru şi, în acelaşi timp, să fii pus pe un piedestal, am propus retragerea titlului de cetăţean de onoare al Ploieştiului”; şi mai motivează cei doi iniţiativa privind retragerea titlului de cetăţean de onoare acordat lui Ghiţă.
 
În 4 mai 20205, Sebastian Ghiţă a primit titlul de cetăţean de onoare al Ploieştiului „pentru activitatea sa deosebită  consacrată afirmării echipei C.S.U. ASESOFT Ploieşti la nivel naţional şi internaţional şi creşterii prestigiului baschetului ploieştean, cât si pentru abnegaţia şi ataşamentul cu care s-a implicat în dezvoltarea sportului de performanţă în Municipiul Ploieşti”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.