Deputatul independent Marius Bodea cere primăriei ieşene să renunţe la plantarea de panseluţe şi să stabilească investiţiile prioritare în oraş, în condiţiile în care încasările la bugetul local au scăzut pe fondul crizei coronavirusului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marius Bodea susţine, într-un comunicat de presă, că la Iaşi, criza provocată de coronavirus a afectat grav economia, iar impactul se resimte inclusiv în bugetele societăţilor din subordinea Primăriei. Totodată, deputatul Marius Bodea afirmă că şefii primăriei ieşene ar trebui să renunţe la plantarea de panseluţe şi să le explice ieşenilor cum anume vor gestiona această criză.

“Economia locală e cu un picior în groapă, iar primarul Mihai Chirica pare să fie complet rupt de realitate. El ne vorbeşte despre plantarea de panseluţe în parcuri, despre desene pe asfalt şi căprioare care zburdă pe străzile din oraş. Gradul de încasare la Iaşi a scăzut dramatic după ce parte din firmele care susţin economia locală şi-au suspendat activităţile, iar lanţul economic s-a blocat. De asemenea, Compania de Transport Public are conturile blocate, iar subvenţiile venite cu porţia de la Primărie vor obliga instituţia să taie masiv din investiţii. La rândul său, Salubris (societatea locală de salubritate – n.r.) şi-a diminuat cu 30 la sută încasările şi a anunţat restructurări, după ce conducerea şi membrii Consiliului de Administraţie şi-au dublat salariile şi indemnizaţiile“, afirmă deputatul Marius Bodea.

El adaugă că situaţia actuală impune măsuri de austeritate, însă “Primăria continuă să angajeze pilele venite prin detaşare, plătind salarii de mii de euro pentru unii funcţionari care nu au niciun rol în instituţie“.

“Primarul Mihai Chirica nu spune nimic despre bugetul oraşului, despre noile calcule influenţate de criză, despre modul cum se vor cheltui banii publici şi ce poate realiza concret din ce şi-a propus pe hârtie. În plină pandemie, se fac cheltuieli inutile pentru diverse mărunţişuri, iar principalele acţiuni sunt inaugurarea unor plăcuţe cu nume de străzi şi desenele pictate în staţiile de transport public, o măsură anticovid penibilă şi puerilă. (…) Anomaliile din mandatul primarului Chirica demonstrează multă incompetenţă. Pentru a conduce un oraş, mai ales acum, e nevoie de maturitate şi pragmatism. Primăria trebuie să reajusteze toate capitolele bugetare şi să stabilească investiţiile prioritare pentru revigorarea economiei locale", a declarat deputatul Marius Bodea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.