Ministrul propus la Interne Marcel Vela a anunţat joi, audierea în Parlament, că va emite un otrdin referitor la transportul şi încătuşarea deţinuţilor, pornind de la cazul Sorinei Pintea, şi s-a referit şi la protestul recent al poliţiştilor, pe care l-a numit ”spectacol sindical-mediatic-patriotic”. Vela a primit aviz favorabil. Comisiile de specialitate au avizat şi numirea lui Virgil Popescu la Ministerul Economiei, cu 24 de voturi ”pentru”, 4 ”împotrivă”, 3 abţineri. Ministrul propus la Fonduri Europene Marcel Boloş a primit aviz pozitiv miercuri,în comisiile parlamentare reunite. Şi Bogdan Aurescu, propus la Externe, a fost avizat pozitiv. Aurescu, Boloş, Virgil Popescu, propus la Economie şi Marcel Vela, propus la Interne, sunt ultimii dintre miniştrii Cabinetului Cîţu aflaţi joi în faţa comisiilor parlamentare. Majoritatea candidaţilor au primit avize negative în urma audierilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE  - Audierea ministrului de Interne Marcel Vela

CITEȘTE ȘI Vela: Spectacolul sindical-mediatic-patriotic de marţi, când prezentam bilanţul MAI, a fost o adunare neautorizată/ Nu poate MAI să crească în ochii poporului român dacă cei care trebuie să respecte şi să aplice legea o încalcă cu nonşalanţă
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
CITEȘTE ȘI Vela anunţă, pornind de la cazul Sorina Pintea, că va semna un ordin care să reglementeze situaţiile legate de transportarea unor persoane din centre de detenţie

UPDATE - Audierea ministrului Energiei

 

UPDATE - Marcel Boloş a primit 12 voturi ”pentru” şi 5 ”împotrivă”, existând şi cinci abţineri.

De asemenea, şi Bogdan Aurescu, nominalizat la Externe, a primit tot aviz pozitiv, în favoarea sa pronunţându-se 23 de parlamentari. De altfel, la toate cele trei audieri de până acum, Aurescu a fost avizat pozitiv.

UPDATE - Audierea ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloş

ŞTIREA INIŢIALĂ - De la ora 10.00 este programată audierea ministrului propus la Ministerul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, actualul ministru interimar. De fiecare dată, Aurescu a fost avizat pozitiv de către comisiile reunite.

De la ora 11.00 este programată audierea lui Marcel Boloş, propus la Ministerul Fondurilor Europene. La ultimele audieri, când a fost propus penteu a face parte din Guvernul Orban II, Boloş a fost avizat negativ de către parlamentari.

De la ora 12.00 va fi audiat Virgil Popescu, propus pentru Ministerul Economiei, iar de la ora 13.00 este programată audierea lui Marcel Vela, propus la Ministerul de Interne.

La ultimele audieri, Virgil Popescu a fost avizat pozitiv, în timp ce Vela a primit aviz negativ din partea comisiei.

Majoritatea miniştrilor propuşi pentru Guvernul Cîţu, audiaţi până în prezent, au fost avizaţi negativ. 

Joi este ultima zi a audierior, iar la începutul săptămânii viitoare ar trebui să fie stabilită data pentru votul de învestire a Guvernului Cîţu.

PSD a anunţat că va participa la şedinţă, dar va vota împotriva Cabinetului Cîţu. PNL nu a anunţat oficial care va fi strategia parlamentarilor, dacă vor vota sau nu învestirea propriului guvern.

Conform Regulamentului şedinţelor comune ale celor două Camere, Birourile Permanente stabilesc data şedinţei comune, la cel mult 15 zile de la primirea programului şi listei Guvernului, luând totodată măsuri pentru convocarea deputaţilor şi senatorilor. Data primirii programului şi a listei Guvernului este în acest caz 28 februarie.

Luni, echipa de negocieri a PNL formată din Cîţu, liderii de grup, preşedintele partidului şi vicepreşedinţii a început negocierile pentru asigurarea unei majorităţi în Parlament.

Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Articolul 89 din Constituţie prevede că după consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.