Şeful comisiei parlamentare de control al SRI, senatorul PSD Adrian Ţuţuianu, a declarat luni că va cere Serviciului Român de Informaţii (SRI) răspunsuri cu privire la suspiciunile sale că multinaţionalele ar fi sprijinit protestele antiguvernamentale din România, explicând că acest lucru ar încălca legea securităţii naţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Îmi pun o întrebare pentru că, de exemplu, un ziar din Prahova a spus că salariaţii de la o firmă cu capital străin au fost forţaţi să iasă la miting. Lucrul ăsta e nelegal. Chiar nu vreţi să înţelegi ce spun eu? Vorbesc de lucruri nelegale. Nu aduc acuze nimănui, dar cred că instituţiile abilitate ale statului trebuie să ne dea un răspuns (…) Ăsta e un răspuns pe care îl va da SRI. Nu îl dau eu”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

Senatorul PSD a explicat că există o lege care interzice firmelor străine cu capital străin să îşi folosească banii în alte scopuri decât cele proprii.

”Dacă o firmă foloseşte bunurile, capitalul propriu pentru a sprijini anumite activităţi, legea 31/1990 spune că este infracţiune. Folosirea creditului sau bunurilor societăţii în scopul propriu sau unei alte persoane. Este o discuţie de făcut şi trebuie analizată. Al doilea lucru, pe mine mă interesează din punctul de vedere al securităţii naţionale. Există un articol 11 în legea securităţii naţionale care prevede foarte clar că, atunci când se urmăreşte înlocuirea puterii de stat prin mijloace violente şi aşa mai departe, problema este una de securitate naţională”, a explicat Ţuţuianu.

Întrebat ce bunuri a văzut în piaţă aparţinând unor societăţi, Adrian Ţuţuianu a răpuns iritat că maşinile cu care se duc angajaţii la miting sunt astfel de bunuri.

”Cred că dumneavoastră nu aveţi noţiunea de bun. Păi, când iei maşina de la firmă, două, trei, şapte, zece, când plăteşti de pe contul firmei maşini care merg la activităţi de tipul ăsta, nu e folosirea bunurilor societăţii sau creditului ei? Haideţi să fim puţin mai analitici şi nu doar să luăm aşa ceea ce pare senzaţional”, a mai spus Adrian Ţuţuianu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.