Preşedintele PNL Sibiu, ministrul Culturii Raluca Turcan afirmă că, deşi unele investiţii ale autorităţilor, realziate în plan local, „par rezultatul muncii unor oameni şi a unor echipe”,„ se trece cu vederea peste faptul că aceste investiţii sunt rezultatul unui efort comun, al unei politici guvernamentale”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Unele investiţii, în momentul în care se fac, par rezultatul muncii unor oameni şi a unor echipe şi se trece cu vederea peste faptul că aceste investiţii sunt rezultatul unui efort comun, al unei politici guvernamentale orientată spre investiţii şi spre atragerea de fonduri europene, pentru că dacă am fi avut o guvernare care ne rupea de Uniunea Europeană şi nu ştia să facă programe de investiţii, autorităţile locale cu greu s-ar fi descurcat. Spun toate aceste lucruri pentru a înţelege cât de relevant este în momentul în care ai un plan de investiţii care pleacă de la nivelul unei comune, până la nivelul Consiliului Judeţean, cât de important este să ai o coerenţă, un sprijin guvernamental şi surse de venituri pe care să le poţi accesa”, a afirmat Raluca Turcan într-o conferinţă de presă susţinută sâmbătă, la Sibiu, eveniment în cadrul căruia a prezentat proiectele de care acest judeţ a beneficiat în urma finanţării primite de la bugetul de stat, prin diferite programe. 
Referindu-se la Sibiu, Turcan spune că dezvoltarea judeţului a fost posibilă „şi pentru că politica de guvernare locală, politica de guvernare la nivel naţional nu a fost orientată spre interesul unuia sau altuia dintre decidenţi” şi pentru că „investiţiile s-au făcut fără discriminare de culoare politică”. 
Preşedintele PNL Sibiu a anunţat, în conferinţa de presă susţinută sâmbătă, că judeţul Sibiu a beneficia de 165 de proiecte utile finanţate prin PNDL.
„În programele naţionale de investiţii judeţul Sibiu a beneficiat, prin Planul Naţional de Dezvoltare Locală, un program cu fonduri naţionale, unii au avut grijă să-l conteste aproape tot timpul, Sibiul a beneficiat de 165 de proiecte deosebit de utile (...) PNDL, prin cele două etape, a însemnat, în total, pentru Sibiu investiţii de 832 de milioane de lei din care 790 de milioane de lei au fost deja plătiţi, 42 de milioane vor fi decontate în perioada următoare”, a precizat Turcan. 
Conform acesteia, prin programul Anghel Saligny judeţul Sibiu a primit 927 de milioane de lei pentru 98 de proiecte.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.