Liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, afirmă că Viorica Dăncilă nu mai este premierul României, ci o "persoană particulară, care ocupă abuziv înalta demnitate de la Palatul Victoria". "Această moţiune de cenzură este şansa la a reveni în ţară la o normalitate de tip european, de a restabili ordinea legală şi constituţională în vârful statului român. Moţiunea echivalează cu un mandat de aducere în faţa Parlametnului pentru un guvern care fuge de lege", a adăugat Raluca Turcan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Cred că este ultima dată când mă adresez unui premier nelegitim care a călcat în picioare aşteptările unei ţări întregi, de a merge şi mai mult spre Europa şi nu de a reveni la fărădelegea din anii tranziţiei. Cred că este ultima dată când un prim-ministru fără legitimitate îşi ameninţă colegii de partid cu deschiderea de dosare penale, în stilul consacrat de Liviu Dragnea. Astăzi, cei ameninţaţi au şansa să scape din captivitatea creată de cea care a fost, la rândul ei, captiva unui condamnat penal", a spus Raluca Turcan, în plenul Parlamentului.
 
Ea a reiterat că, sub incompetenţa acestei guvernări, fărădelegea face legea, iar "clanurile interlope fac ravagii pe străzile României, sfidând Poliţia".
 
"Dumneavoastră aţi reuşit singuri să vă puneţi în situaţia de dezonorantă de a fi o echipă de uzurpatori. În momentul ieşirii ALDE de la guvernare, aveaţi obligaţia să veniţi în Parlamentul României pentru un vot de încredere şi aţi fugit de această obligaţie inventându-vă inclusiv deplasări în străinătate", a spus Turcan.

Ea a spus că în momentul de faţă Viorica Dăncilă nu mai este premierul României, ci o "persoană particulară, care ocupă abuziv înalta demnitate de la Palatul Victoria".

"Această moţiune de cenzură este şansa la a reveni în ţară la o normalitate de tip european, de a restabili ordinea legală şi constituţională în vârful statului român. Moţiunea echivalează cu un mandat de aducere în faţa Parlametnului pentru un guvern care fuge de lege", a adăugat Raluca Turcan.

Ea a spus că această guvernare este izolată de partenerii internaţionali.

"V-aţi încuiat în Palatul Victoria şi faceţi trei mari greşeli: 1. minţiţi şi dezinformaţi, 2. folosiţi bugetul public în interes personal şi clientelar, 3. întreţineţi mecanismul economic al marii fraude de încredere de la alegerile trecute", a susţinut Turcan.

Ea a susţinut că, inclusiv astăzi, PSD minte şi dezinformează.
 
"Ca să fie clar pentru propaganda PSD! Niciun guvern PNL nu va tăia nimic de la oamenii muncitori şi cinstiţi din România. PNL va fi preocupat de bunăstarea românilor. Singurii care trebuie să se teamă sunteţi dumneavoastră şi clientela politică parazitară", a afirmat Raluca Turcan.
 
Potrivit acesteia, preşedintele Iohannis a făcut tot ce se putea pentru blocarea iniţiativelor pro-infracţionale, fie că vorbim de justiţie sau de economie.
 
"O altă minciună este aceea a neconflictualei - între ghilimele - Viorica Dăncilă, cea care de fapt a aruncat România în această criză guvernamentală. După ieşirea ALDE de la guvernare, premierul a refuzat să vină în faţa Parlamentului, să-şi valideze echipa completată. O obliga Constituţia! Doamna Dăncilă s-a pus singură în poziţia de a avea o jumătate de guvern de fantome, cu ministere fără titulari, ba chiar cu interimate expirate. Cealaltă jumătate era oricum aproape ocupată de incompetenţii care au scandalizat până şi PSD-ul. De aici până la descompunerea instituţională şi morală a guvernării n-a fost decât un ultim pas. Dintr-o ţară prost guvernată de Viorica Dăncilă, România a ajuns o ţară neguvernată", a susţinut Turcan.
 
Turcan a mai afirmat că România "refuză să fie trasă înapoi spre capitalismul de cumetrie şi spre jaful generalizat comis de PDSR în anii 90". 
 
"Ştiţi prea bine cât de incapabil şi de nociv pentru ţară este Guvernul Dăncilă. Până şi foştii colegi de guvernare ai doamnei Dăncilă vorbesc astăzi, exasperaţi, despre ”lipsa de competenţă” şi dezvăluie gaura de 9 miliarde de lei de la bugetul de stat. Acest guvern a fost generos doar cu clientela de tăietori de frunze la câini pe care i-aţi oploşit în instituţiile statului", a spus Turcan, menţionând că este cea mai puternică, urgentă şi necesară moţiune de cenzură din ultimii 30 de ani.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.