Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan acuză că Legea salarizării începe să producă "grave discriminări" între aceleaşi categorii de angajaţi în instituţii, dând ca exemplu cazul din Bistriţa, unde primarul şi-a triplat salariul şi a majorat veniturile angajaţilor săi, şi spune că acest lucru va duce la acţiuni în instanţă ale funcţionarilor din primării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Turcan se referă la primarul PSD din Bistriţa, Ovidiu Creţu, la viceprimari, la secretar, la arhitectul şef şi la directorii executivi, care şi-au triplat salariile "în mod ostenativ", folosindu-se de prevederile Legii salarizării. "Restul angajaţilor primesc firimituri. Toate aceste creşteri, multe arbitrare, se fac din banii care trebuiau investiţi în proiecte de educaţie, sănătate şi infrastructură", afirmă liberala.

Liderul PNL spune că acestea sunt efectele noii legi, care produce "grave discriminări". "Nu cred că vom avea mult de aşteptat până când funcţionarii din primării vor da statul în judecată pentru discriminare şi abuz. Şi toate sub mirajul că PSD a făcut ordine în sistemul public de salarizare. Cine răspunde? Autorii şi complicii la dezmăţul şi dezastrul din banii publici sunt în vacanţă, ne dau lecţii sau se comportă grobian. Cu ce au greşit milioane de români cinstiţi din ţara aceasta care aşteaptă responsabilitate şi corectitudine?", scrie Turcan, pe Facebook,

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.