Vicepreşedintele PNL Raluca Turcan afirmă, referindu-se la posibilitatea unui guvern de uniune naţională care să conducă România până la organizarea alegerilor la termen, idee avansată de PSD, că PNL exclude orice colaborare cu PSD. Ea cataloghează drept „lipsă de ancorare în realitate” ideea conform căreia PSD ar putea lua parte la guvernare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Raluca Turcan a afirmat sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că PNL exclude orice colaborare cu PSD.
„Unu: există un singur partid politic cu care Partidul Naţional Liberal exclude orice formă de colaborare şi acela este PSD. Doi: românii a avut timp trei ani de zile să vadă ceea ce înseamnă formulă de guvernare inventată de către PSD. Trei: în momentul de faţă reprezentarea politică a PSD-ului s-a înjumătăţit. Credem că este o dovadă de lipsă de ancorare în realitate să ai pretenţia să fii parte a guvernare după ce trei ani de zile ai lucrat împotriva românilor” a afirmat Raluca Turcan sâmbătă, într-o conferinţă de presă. 
”Eu cred că nu ne permitem să uităm ceea ce a însemnat guvernarea PSD” a spus vicepremierul, acuzând atitudinea fostului Guvern al PSD faţă de Justiţie, dar şi faptul că din punct de vedere economic, PSD a lăsat România „pe marginea prăpastiei”.
„Denotă lipsă de profesionalism, lipsă de responsabilitate şi, pe fond, intenţia şi premeditarea ca printr-o fraudă de încredere să întreţină în spaţiul public un mecanism prin care i-a păcălit pe oameni în alegerile trecute. Aşadar, excludem orice posibilitate de asociere colaborare cu PSD-ul” a mai spus liderul liberal. 
Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a avansat, vineri, ideea unui Guvern de uniune naţională în situaţia în care moţiunea de cenzură anunţată de PSD şi UDMR va fi votată. 
"Nici PSD-ul, nici UDMR-ul nu vor propune un prim ministru deoarece nu avem un proiect politic şi nu avem un program de guvernare. Cred că e suficientă experienţa guvernării PNL fără un program de guvernare coerent şi vedem cu toţii şi simţim, mai ales, cu toţii costurile. Este varianta unui guvern de uniune naţională, până în noiembrie când sunt alegerile la termen, nu înţelegem acest moft de a face alegeri cu două, trei luni sau patru-cinci luni înainte de alegerile care sunt la termen, preşedintele României are atributul de a desemna un prim ministru şi cred că intrăm într-o logică constituţională şi democratică”, a afirmat Ciolacu într-o conferinţă de presă la finalul conferinţei de alegeri la PSD Argeş.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.