Preşedintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, fost vicepremier în guvernul condus de Ludovic Orban, afirmă, întrebată dacă va vota pentru excluderea lui Ludovic Orban din PNL, că e o decizie pe care o ia "cu mare greutate", dar, "pe fond, pentru mine ca om politic statutul prevalează şi nu pot să-l interpretez". Întrebată dacă crede că fostul preşedinte va fi exclus din partid, Turcan a răspuns: "În mod normal, ar trebui să-şi dea singur demisia, aşa ar fi un gest de onoare". "Pe fond, matematic, Ludovic Orban semnează decizia de predare a PNL-ului în braţele PSD-ului, pentru că asta face: când te lasă fără majoritate parlamentară sau te ameninţă şi foloseşte în detrimentul actului de guvernare numărul de parlamentari pe care îl are, e ca şi cum te direcţionează spre PSD", susţine Turcan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Din păcate, Ludovic Orban s-a delimitat singur de Partidul Naţional Liberal şi e o decizie pe care o iau cu mare greutate, dar, pe fond, pentru mine ca om politic statutul prevalează şi nu pot să-l interpretez, pentru că dacă eu îl interpretez în privinţa lui Ludovic Orban, după aceea va trebui să-l interpretez şi pentru alte persoane. Şi statutul prevede foarte clar: nu poţi să-ţi ataci în spaţiul public colegii de partid, să aduci atingere imaginii partidului ş.a.m.d.”, a afirmat Raluca Turcan, marţi seară, într-o emisiune la Profit.ro, întrebată fiind dacă va vota pentru excluderea din PNL a lui Ludovic Orban.

Întrebată dacă crede că fostul preşedinte va fi exclus din partid, Turcan a răspuns: "În mod normal, ar trebui să-şi dea singur demisia, aşa ar fi un gest de onoare, cred eu, ca fost preşedinte de partid".

Turcan a admis că există riscul ca PNL să piardă mai mulţi parlamentari susţinători ai lui Orban.

"Nu cred că este un risc pe care să-l putem controla noi. Dacă mă întrebaţi pe mine, cred că este deja un gest politic premeditat, cred că îşi asumă să plece cu alţi colegi parlamentari”, a adăugat Turcan, întrebată fiind dacă PNL îşi asumă riscul de a pierde susţinerea unor deputaţi şi senatori.

"Pe fond, matematic, Ludovic Orban semnează decizia de predare a PNL-ului în braţele PSD-ului, pentru că asta face: când te lasă fără majoritate parlamentară sau te ameninţă şi foloseşte în detrimentul actului de guvernare numărul de parlamentari pe care îl are, e ca şi cum te direcţionează spre PSD. Şi aritmetica parlamentară diferă de aritmetica simplă. E foarte posibil chinuit să ne iasă un număr de voturi, dar după aceea să te trezeşti că, de fapt, oamenii aceia nu vin, nu există sau votează altfel. Gestul politic al lui Ludovic Orban fracturează PNL şi ne aduce în situaţia de a fi deschişi negocierilor cu PSD, când de fapt subiectul putea să fie închis păstrând aceeaşi majoritate parlamentară”, a adăugat Turcan.

Liderul PNL, premierul Florin Cîţu, l-a ameninţat pe Ludovic Orban luni seară, în Biroul Politic Naţional, că la următoarea şedinţă va fi exclus din partid, au declarat pentru News.ro surse liberale.

Reacţia lui Florin Cîţu a venit după ce fostul lider PNL Ludovic Orban a luat cuvântul împotriva propunerii sale de a lua mandat pentru începerea negocierilor cu PSD.

Pentru a fi exclus din partid, o eventuală propunere a Biroului Politic trebuie votată în Consiliul Naţional, singurul for care ia decizia în acest caz.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.