Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a declarat, miercuri, că singurul vinovat pentru care România în momentul de faţă nu are buget este alianţa PSD-ALDE, pentru că astăzi Curtea Constituţională a confirmat că preşedintele Iohannis nu putea promulga legea bugetului, întrucât legea cadru de vot a legii bugetului este neconstituţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Concluzia este una singură. Singurul vinovat pentru care România în momentul de faţă nu are buget este alianţa PSD-ALDE, pentru că astăzi CCR a confirmat că preşedintele Iohannis nu putea promulga legea bugetului, întrucât legea cadru de vot a legii bugetului este neconstituţională. Aşadar, s-a demonstrat că atât PNL a avut dreptate când a spus că toată dezbaterea pe buget pleacă de la un cadru neconstituţional, cât şi imposibilitatea preşedintelui de a promulga un buget prost, nenorocit, în defavoarea românilor, dar care avea şi un cadru legal neconstituţional”, a afirmat Turcan.

Prim-vicepreşedintele PNL a spus că şi-ar dori bugetul să poată să fie îmbunătăţit.

„Cred că administraţiile publice aşteaptă o formă mai bună a bugetului, care să le rezolve dorinţa de a face investiţii, să avem un buget mai bun pentru educaţie, sănătate, infrastructură şi nu în ultimul rând pentru alocaţiile pentru copii, pentru că acest buget reglează de fapt cadrul general prin care aceste alocaţii pot fi majorate, şi nu ordonanţa de urgenţă ticăloasă, aşa cum a dat-o dna Dăncilă, prin care spune că dacă nu e votat bugetul nu se pot plăti alocaţiile, ceea ce este o minciună”, a subliniat Raluca Turcan.

Curtea Constituţională a respins miercuri obiecţia de neconstituţionalitate ridicată de preşedintele Klaus Iohannis împotriva legii bugetului de stat pe 2019. În schimb, CCR a admis obiecţia şefului statului privind legea pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.