Premierul Mihai Tudose a participat, vineri, la recepţia organizată de Ambasada Franţei din Bucureşti cu ocazia zilei naţionale a acestui stat, afirmând că îşi doreşte ca omologul său Edouard Philippe să vină în România în perioada următoare, şi a lăudat relaţiile româno-franceze şi parteneriatul strategic dintre cele două ţări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este o mare onoare şi o deosebită plăcere să sărbătoresc împreuna cu dumneavoastră Ziua Naţională a Franţei. Vă rog să transmiteţi poporului francez, în numele Guvernului României şi al meu personal, cele mai călduroase felicitări şi urări de succes. Ziua de14 iulie are o încărcătură istorică deosebită, fiind un reper crucial pentru democraţie şi drepturile omului. România şi Franţa sunt împreună de aproape două secole pe un drum cu numeroase obstacole pe care am reuşit să le învingem, graţie valorilor comune care ne-au călăuzit în timp, garanţia prieteniei noastre solide şi de lungă durată", a afirmat premierul, în discursul său.

Tudose a afirmat că îşi doreşte ca premierul Philippe să facă o vizită în România în perioada următoare "pentru consolidarea şi relansarea relaţiilor economice bilaterale"

"În gândirea lui Antoine de Saint-Exupery, un prieten adevărat nu este acela care te judecă, ci acela care nu te lasă să greşeşti", a spus el, referitor la relaţiile dintre România şi Franţa, despre care a spus că au avut o "anvergură deosebită", în special prin prisma parteneriatului strategic.

"În ultimul deceniu, relaţia bilaterală a cunoscut o anvergură deosebită, în care Parteneriatul Strategic şi Foaia de parcurs sunt principalele repere ale cooperării franco-române. Cooperarea economică este un barometru fidel al stadiului relaţiei bilaterale. Franţa  este al patrulea partener comercial al României, cu schimburi comerciale record de circa 8 miliarde de euro în 2016", a afirmat premierul.

La recepţia de la Ambasada Franţei a participat şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.