Premierul Mihai Tudose a precizat, marţi, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că Ministerul de Finanţe a spus că alocaţia de hrană pentru militari nu ar trebui plătită în prima jumătate a lunii, ci la final, iar unii au înţeles altceva.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministerul de Finanţe a spus că acolo ceva se întâmplă greşit. Acea alocaţie de hrană pe care o primesc militarii nu este normal şi corect să se dea în prima jumătate a lunii pentru toată luna, că este o plată în avans şi recomandarea MF este ca acea plată să se dea la sfârşitul lunii. Şi de aici încolo unii au înţeles altceva”, a susţinut premierul.

”De aici a fost şi solicitarea şi demisia domnului ministru. Am zis: domle, cum poţi să se ajungă de la aşa ceva la acel gen de comunicat, să fie pe site, să fie discuţia de vineri şi noi să aflăm din presă marţi! Deci, este o nebunie!”, a continuat Mihai Tudose.

Întrebat care este lecţia învăţată în urma acestui incident, premierul a răspuns: ”Mai multă responsabilitate în comunicarea publică şi în aruncarea în aer a unor sisteme pe baza unor tâmpenii şi îmi asum prioritatea termenilor”.

Premierul Mihai Tudose a anunţat, anterior, într-o intervenţie telefonică la RTV, că a acceptat demisia lui Adrian Ţuţuianu din funcţia de ministru al Apărării şi că a propus ca interimatul la MApN să fie asigurat de către vicepremierul Marcel Ciolacu, urmând să aibă loc consultări în PSD şi în coaliţie pentru nominalizarea pentru postul de ministru al Apărării. Şeful Executivului a subliniat că ”sunt bani pentru salarii”, dar ”cineva” din MApN ”a avut imaginaţie”.

Ministrul Apărării Adrian Ţuţuianu a declarat, marţi, după o întâlnire cu prim-ministrul Mihai Tudose pe tema salariilor militarilor, că şi-a lăsat demisia pe masa acestuia. „Mi-am depus demisia pentru lipsa de comunicare. Am recunoscut în faţa premierului că am greşit faţă de el că nu i-am comunicat şi nu am comunicat cu presa din lipsă din timp. I-am spus că îmi asum greşeala. Mi-a spus că această decizie o ia el. Am lăsat demisia pe masă”, a completat Ţuţuianu, la Antena 3. El a susţinut că există banii necesari pentru plata salariilor şi că va fi respectat calendarul anunţat.

Premierul Mihai Tudose i-a convocat de urgenţă, marţi, la Palatul Victoria, pe ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, şi pe cel al Finanţelor, Ionuţ Mişa, pentru a cere explicaţii legate de comunicatul dat de MApN privind plata eşalonată a salariilor militarilor, au declarat pentru News.ro surse guvernamentale.

Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale (MApN) au anunţat, marţi, că salariile angajaţilor se vor plăti eşalonat în această lună, având în vedere că nu s-a făcut rectificarea bugetară. Soldele şi salariile nete, fără contribuţii şi impozit, vor fi achitate în data de 15 septembrie, iar banii de chirii, normă de hrană şi alte drepturi salariale vor fi acordaţi ”în jurul datei de 25 septembrie, după rectificarea bugetară”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.