Eurodeputatul Mihai Tudose, şeful de campanie al PSD pentru alegerile europarlamentare, critică actuala Comisiei Europeană condusă de Ursula von der Leyen. ”Eu îmi menţin opinia: cred că a fost cea mai slabă Comisie de până acum”, a spus Tudose. Eurodeputatul PSD a dat exemplul comisarului pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič, care invoca generatoarele pentru situaţii de criză energetică. ”Nu poţi să ţii o ţară pe generatoare. Nu ţii un sat pe generatoare, dar el era pregătit, avea două generatoare mici în curte. Şi ăla e comisar”, a acuzat Tudose. Europarlamentarul PSD susţine că preşedintele Klaus Iohannis ”nu este perceput rău” la Bruxelles.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose a fost întrebat, în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, dacă Ursula von der Leyen merită încă un mandat de preşedinte al Comisiei Europene.

”Eu îmi menţin opinia: cred că a fost cea mai slabă Comisie de până acum. E drept că celelalte nu au avut aceste provocări - război, pandemie, criză energetică - dar nici măsurile luate nu au fost cele mai fericite. Şi nu spun numai de preşedintă, spun în general. Vă aduceţi aminte acea declaraţie absolut hilară a comisarului pe situaţii de urgenţă. ”Dacă e vreo ţară care va intra în colaps energetic, noi avem pregătite, şi anume, generatoare”. Trebuia să-i facă cineva nişte duşuri. Nu poţi să ţii o ţară pe generatoare. Nu ţii un sat pe generatoare, dar el era pregătit, avea două generatoare mici în curte. Şi ăla e comisar. Şi asta e 1% din partea de tragedie. 99% din partea tragică e că din Comisie n-a ieşit nimeni să-l contrazică. Sau să vină doamna Ursula să zică: ”Ăsta mic al nostru a fost răcit în ziua aia şi avea febră şi nu gândea”. Comisarul pe situaţii de urgenţă trebuie să vină cu soluţii pe cele mai nenorocite situaţii. Şi el îmi spune că dacă o ţară intră în black out, el trimite un generator mic. Du-te, frate, acasă!”, a îndemnat Tudose.

Eurodeputatul PSD a fost întrebat dacă vede o carieră europeană pentru Klaus Iohannis şi cum e perceput preşedintele României la Bruxelles.

”E prematur. Toată lumea îl pune undeva. Staţi un picuţ, că mai e până acolo. A fost preşedintele României, poate să ocupe o funcţie europeană. Nu e perceput rău. Ne-am bucura să fie un român pe orice post. Pe de altă parte, aceste funcţii la nivel european se dau şi în funcţie  de familiile politice. Pe negociere, unele posturi ajung la popularii europeni, altele ajung la socialişti”, a spus Tudose.

Întrebat dacă şi-ar dori să fie comisar european, Mihai Tudose a răspuns: ”Nu mi-am pus problema şi nu cred”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.