Prim-ministrul Mihai Tudose a declarat marţi că Guvernul aşteaptă aprobarea de la Bruxelles în ceea ce priveşte proiectul de lege pentru înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii înainte de a-l trimite Parlamentului pentru dezbatere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministerul de Finanţe a întreprins demersurile pentru aprobarea de la Bruxelles. Vorbim la general despre Bruxelles, de toate instituţiile financiare de acolo. Aşteptăm răspunsul. Termenul este în jur de 60 de zile. Este o condiţie obligatorie pentru că altfel ne bagă pe deficit. Nu vom sta însă degeaba să aşteptăm răspunsul de la Bruxelles. În septembrie o să mai avem discuţie cu colegii şi la nivel politic, cu partidul, şi îl vom trimite la Parlament", a declarat Mihai Tudose, la România TV.

El a amintit că proiectul de lege privind înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii a fost aprobat în iulie, în prima şedinţă a Guvernului pe care îl conduce, şi apoi trimis Ministerului de Finanţe, în subordinea căruia va funcţiona, şi instituţiilor europene de la Bruxelles.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.