Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că joi va intra în vigoare legea privind recursul compensatoriu, care prevede că pentru fiecare 30 de zile executate în condiţii necorespunzătoare, fiecare deţinut va beneficia de şase zile considerate efectuate, urmând ca primii deţinuţi beneficiari ai noului act normativ, să fie puşi în libertate chiar de joi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mâine intră în vigoare legea 169/2017 privind recursul compensatoriu. La 30 de zile executate în penitenciar în condiţii necorespunzătoare deţinutul are beneficiul unui nunmăr de şase zile care se consideră efectiv executate (...) Comisiile din penitenciare sunt pregătite, au făcut toate calculele pentru a vedea care dintre deţinuţi beneficiază direct de punerea în libertate, iar mâine (joi - n. red.) vor fi deţinuţi care vor fi puşi în libertate, după care tot prin intrarea în vigoare a legii foarte mulţi deţinuţi vor  dobândi beneficiul de a solicita liberare condiţionată”, a declarat Tudorel Toader la Parlament.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.