Trei candidaţi s-au înscris în cursa pentru funcţia de preşedinte al PNL Timiş. Este vorba despre actualul lider interimar, Alin Nica, deputatul Claudiu Chira şi primarul oraşului Buziaş, Sorin Munteanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Alin Nica a fost primar al comunei Dudeştii Noi din anul 2004, fiind atunci cel mai tânăr primar din ţară, însă la alegerile locale de anul trecut a candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, câştigând această funcţie. Imediat după alegeri, el a preluat, interimar, conducerea filialei Timiş a PNL.
 
În timpul mandatului de preşedinte interimar al PNL Timiş, el s-a confruntat cu un scandal de proporţii, la Conferinţa de alegeri a PNL Timişoara, când mai mulţi membrii ai partidului s-au arătat nemulţumiţi de convocatorul pentru aceste alegeri. În sală a izbucnit un scandal, iar Nica şi cel pe care l-a susţinut la funcţia de preşedinte al PNL Timişoara, Cosmin Tabără, au părăsit sala. Cei rămaşi au format imediat o nouă comisie de alegeri şi au continuat scrutinul alegându-l în funcţia de lider al PNL timişoara pe tânărul consilier local, Raul Ambruş.
 
Nica a anulat aceste alegeri şi le-a reluat în urmă cu o săptămână, când preferatul său, Cosmin Tabără, a fost declarat câştigător. Scandalul s-a încheiat cu excluderi din partid sau suspendări, care încă se judecă, la nivel naţional, în forurile de conducere ale formaţiunii politice.
 
În urma acestui scandal, Alin Nica a anunţat că Ludovic Orban nu mai este preşedintele său şi că îl va susţine pe Florin Cîţu la conducerea Partidului Naţional Liberal.
 
Deputatul Claudiu Chira este la primul său mandat de parlamnetar, anterior el a condus Grădina Zoologică din Timişoara. Acum candidează pentru funcţia de preşedinte al PNL Timiş, la alegerile de sâmbătă. Chira l-a susţinut, la alegerile de la PNL Timişoara, pe Raul Ambruş şi a fost unul dintre amfitrionii scandalului de la această conferinţă.
 
Claudiu Chira este declarat susţinător al taberei Ludovic Orban.
 
 
ŞI primarul oraşului Buziaş, Sorin Munteanu, aflat la cel de-al doilea mandat, candidează pentru funcţia de preşedinte al PNL Timiş. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, a criticat întreg scandalul din cadrul filialei PNL Timiş. 
 
Înaintea alegerilor locale, Sorin Munteanu a dorit să candideze, din partea PNL, la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, însă forurile de atunci ale partidului l-au preferat pe Alin Nica.
 
Sorin Munteanu nu a anunţat, deocamdată, dacă susţine tabăra Ludovic Orban sau tabăra Florin Cîţu, la nivel naţional, însă în repetate rânduri a vorbit despre unitatea partidului.
 
Conferinţa de alegeri a PNL Timiş va avea loc sâmbătă, de la ora 11.00, la Sala Olimpia din Timişoara.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.