Fostul preşedinte Traian Băsescu comentează, vineri, decizia de condmnare a lui Darius Vâlcov la opt ani de închisoare şi îi transmite liderului PSD, Liviu Dragnea, că menţinerea lui Vâlcov în funcţia de consilier de stat în aparatul de lucru al premierului nu este posibilă, chiar dacă hotărţrea instanţei nu este definitivă. "Daddy, e groasă (MĂ) cu Vâlcov (...) Eu cred că se termină prost cu foamea ta pentru putere absolută exercitată neconstituţional şi împotriva intereselor României".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Daddy, e groasă (MĂ) cu Vâlcov. Dragnea, înţelege că menţinerea lui Darius Vâlcov în funcţia de consilier de stat în aparatul de lucru al premierului nu este posibilă. Este adevărat că această condamnare la 8 ani de închisoare pentru corupţie nu este definitivă, dar standardele politice într-un stat democratic nu mai permit menţinerea lui Vâlcov în funcţie. Dragnea, cât rău crezi că mai poţi face României în lupta fără limite pentru puterea ta, pentru demolarea şi subordonarea instituţiilor ţării şi împotriva României? Daddy, eu cred că se termină prost cu foamea ta pentru putere absolută exercitată neconstituţional şi împotriva intereselor României", scrie Băsescu, pe Facebook.

Fostul primar al Slatinei Darius Vâlcov, actual consilier de stat în aparatul de lucru al prim-ministrului, a fost condamnat, joi, de instanţa supremă, la opt ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate, după ce ar fi cerut de la o firmă de construcţii 20% din valoarea unor contracte publice, în perioada în care era edil. 

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a susţinut, vineri, că milioane de români au avut creşteri salariale şi pensii mai mari, anul trecut, datorită unui program de guvernare la care Darius Vâlcov a avut o contribuţie determinantă.

“Nu, nu îi dau sfat domnului Vâlcov. E o condamnare în primă instanţă, nu sunt jurist, nu sunt avocat. Îmi este foarte greu să comentez o astfel de decizie. În schimb, am o părere de rău, dar, mă rog, până la decizia definitvă mai este. Sunt milioane de români, totuşi, care în 2017 au avut şi vor avea în continuare salarii mai mari, pensii mai mari. România a avut o creştere economică record datorită unui program de guvernare la care Darius Vâlcov a avut o contribuţie determinantă şi îmi pare rău că se întâmplă asta", a declarat Liviu Dragnea. 

Liderul PSD a spus că nu poate aprecia dacă este nedreaptă decizia instanţei în cazul lui Darius Vâlcov, pentru nu ştie dosarul. 

"Guvernul va decide dacă el rămâne sau nu rămâne acolo. Nu am propus pe nimeni în aparatul Guvernului, nici nu o să propun să plece cineva”, a adăugat Liviu Dragnea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.