Fostul preşedinte Traian Băsescu este de părere că, în urma alegerilor parlamentare din acest an, se prefigurează un guvern format din partidele care formează actuala coaliţie. El nu exclude însă un scor electoral care să permită alianţei Dreapta Unită să formeze guvernul împreună cu PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Aşa cum se prefigurează, pare a fi un guvern PSD-PNL şi aici aş face o observaţie: sunt atât de ahtiaţi să ocupe tot ce înseamnă putere, încât acolo unde sunt primari ai altor partide şi-au pus candidat unic, să utilizeze forţa ambelor partide ca să îndepărteze orice alt partid din jocul democratic din actul de decizie asupra vieţii cetăţenilor. Deci cel mai probabil se va întâmpla în continuare o alianţă PSD-PNL. Dar – şi aici e un mare dar, care depinde de români – s-ar putea ca alianţa Dreapta Unită să obţină un scor care să permită o guvernare într-o alianţă Dreapta Unită cu PNL”, a afirmat Traian Băsescu duminică seară la Digi 24. 
În ceea ce priveşte opoziţia, Traian Băsescu nu crede că AUR  poate face „opoziţie solidă”, el fiind de părere că Alianţa, care promovează suveranismul, ar face o opoziţie „riscantă”.
„Eu cred că singura construcţie a opoziţiei poate fi această alianţă a Dreptei Unite, sigura credibilă, pentru că mă uit ce se întâmplă cu  AUR când vine vorba de intenţii de vot: au început să scadă consistent. Iar la Bucureşti stau foarte prost. Or nimic nu mă face să cred că AUR va fi o opoziţie solidă şi, chiar dacă ar fi o opoziţie solidă, e o opoziţie riscantă pentru România”, a mai afirmat Băsescu.
Acesta a subliniat că, în ceea ce priveşte Europa, cu cât aceasta este mai puţin unită,„cu atât este mai mare riscul ca valorile să ni le comunice Beijingul”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.